Celerová nátierka
Rýchla a jednoduchá nátierka z zeleru je bohatá na vitamíny a dodá vám energiu, takže sa skvele hodí na desiatu alebo raňajky. Okrem toho ju zvládnu pripraviť aj…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 malý zeler
70 g šunkovej salámy
100 g eidamu (vcelku)
2 sterilizované uhorky
2-3 lyžice majonézy
soľ
čerstvo mletý korenie
Postup varenia podľa receptu
Zeler umyjeme, zbavíme šupky a jemne nastrúhame.
Nastrúhame salám, syr a uhorky na jemno a zmiešame ich s nastrúhaným zelerom.
Okoreniť soľou a korením a zmiešame s majonézou.
Podávame s celozrnným chlebom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Celerová nátierka
Selérková nátierka je lahodná a zdravá alternatíva k tradičným nátierkam. Hlavnou zložkou je zeler, ktorý dodáva výraznú chuť a sviežosť. Nátierka sa často pripravuje z nastrúhaného zeleru, jogurtu, majonézy a rôznych korenín, ktoré ju skvele dochutia. Je ideálna ako občerstvenie na chlebíčky, alebo ako dip k zelenine. Selérková nátierka nie je len chutná, ale aj výživná, bohatá na vitamíny a minerály, čo z nej robí skvelú voľbu pre zdravú stravu.
Tomáš Rohlena