Slané koláče
Pohľadný koláč je skvelým prvkom každej oslavy. Taktiež v slanej variante môže chutiť výborne. Ako základ použijeme toastový chlieb, ktorý natrieme rôznymi pomazánkami…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2-3 balenia toastového chleba
1 krabička nátierky s pažítkou
1 krabička nátierky s cesnakom
1 krabička nátierky s kapia
rajčiny
sterilizované uhorky
papriky
olivy
200-250 g syrov ( gouda, primátor, ementál)
200-250 g údenín ( šunka, paprikáš, vysočina, lovecká saláma)
6-10 vajec natvrdo (nemusí byť)
Postup varenia podľa receptu
Odstrihneme krajce toastového chleba.
Chlieb postupne pokrývame nátierkou a medzi jednotlivými vrstvami pridávame syr alebo šunku, podľa toho, aký vysoký a veľký chceme mať tortu.
Na poslednú vrstvu dávame syr, údeniny, vajcia a zeleninu. Kreativite sa medze nekladú.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Slané koláče
Slané torty predstavujú originálnu a chutnú alternatívu k tradičným sladkým dezertom. Tieto pochúťky sú často plnené rôznymi ingredienciami, ako sú syry, šunka, zelenina alebo bylinky, a skvele sa hodia ako predkrm na oslavy alebo večierky. Popularita slaných tort rastie, pretože ponúkajú rozmanité chute a môžu byť upravené podľa vkusu hostí. Mnohé recepty využívajú lístkové cesto alebo krehký základ, čo zaisťuje dokonalú textúru a lahodnosť. Okrem toho sa slané torty ľahko servírujú a dajú sa konzumovať aj studené.
Tomáš Rohlena