Španielske bravčové mäso v smotanovej omáčke

Španielske bravčové mäso v smotanovej omáčke
Doba prípravy: 60 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Mäso nakrájame na kocky a osolíme, slaninu na malé kocky, cibuľu na jemnejšie kúsky, papriku a kapustu na prúžky a rajče na menšie kúsky. V hrnci na…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g bravčového mäsa (ja som mala plece)
2-3 cibule
100 g slaniny (mala som anglickú)
1/4 hlávky kapusty (menšej)
1 paprika (väčšia)
1 paradajka (väčšia)
200 ml smotany 30% (môže byť aj 12%)
2 polievkové lyžice sladkej papriky
korenie
1-2 polievkové lyžice hladkej múky (ako kto chce husté)
olivový olej
soľ

Postup varenia podľa receptu

Mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme, slaninu tiež na malé kúsky, cibuľu na jemnejšie kusy, papriku a kapustu na tenké prúžky a rajče na menšie kúsky.

Na oleji osmažíme slaninu a mäso zo všetkých strán, potom pridáme cibuľu a tiež ju osmažíme. Do zmesi vmiešame jednu lyžicu papriky, necháme ju krátko zarestovať a potom zalijeme malým množstvom vody a dusíme. Po chvíli do hrnca pridáme nakrájanú zeleninu, ako papriku, kapustu a rajče, a okoreníme podľa chuti.

Až je mäso mäkké a zelenina mierne zmäknutá, pridáme do omáčky smotanu zmiešanú s vyšľahanou múkou a ďalšou lyžicou papriky. Dobre premiešame, chvíľu povaríme a prípadne dochutíme soľou a korením.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Španielske bravčové mäso v smotanovej omáčke

Španielske bravčové mäso v smotanovej omáčke je lahodný pokrm, ktorý spája šťavnaté kúsky bravčového mäsa s bohatou a krémovou omáčkou. Táto kombinácia je obohatená o aromatické korenie, ktoré dodáva jedlu jedinečnú chuť. Pri jeho príprave sa často používajú čerstvé bylinky a cesnak, čo umocňuje celkový zážitok z jedla. Servíruje sa zvyčajne s ryžou alebo čerstvým chlebom, ktorý skvele dopĺňa jemnosť omáčky. Tento pokrm je ideálny pre slávnostné príležitosti či rodinné večere.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (52 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: Zelenina, bravčové mäso, paradajky, omáčky, restovanie, varenie, obed, ľahké, bežný deň, večera, slané, ľahký, jesenné, kapusta, dusenie, smotanová, španielska

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Španielske bravčové mäso v smotanovej omáčke.

Pridať komentár