Domáci vaječný koňak

Domáci vaječný koňak
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Toto je najjednoduchší recept na vaječný koňak.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

6 ks žĺtok
1 konzerva nesladené kondenzované mlieko
2 konzervy salko
2 dl rum

Postup varenia podľa receptu

Otvoríme všetky plechovky. Žĺtky vyšľaháme do peny a postupne do nich zašľaháme oba mlieka. Nakoniec prilievame rum podľa chuti.

Hotový koňak nalievame do pohárov a necháme vychladnúť.

Vaječný koňak podávame pri akejkoľvek vhodnej príležitosti.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáci vaječný koňak

Domáci vaječný koňak je lahodný a krémový nápoj, ktorý si získal srdce mnohých milovníkov sladkostí. Hlavnými ingredienciami sú čerstvé vaječné žĺtky, cukor, mlieko a alkohol, zvyčajne rum alebo brandy. Tento nápoj sa tradične pripravuje počas zimných sviatkov, pričom jeho jemná chuť a luxusná textura vytvárajú nezabudnuteľnú atmosféru. Domáca varianta je navyše žiarivo čerstvá a môžete ju prispôsobiť podľa vlastnej chuti, napríklad pridaním vanilky alebo muškátového orecha. Uži si ho samostatne alebo ako súčasť sviatočných osláv!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nápoje
Štítky: Česká kuchyňa, nápoj, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáci vaječný koňak.

Pridať komentár