Jablkový punč

V chladných a daždivých dňoch, ktoré sa nemusia nutne objavovať iba na jeseň a v zime, si radi doprajeme teplo. K tomu nám skvele poslúži chutný jablčný…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 ml čierneho čaju
150 ml jablkového muštu
100 ml calvadosu
2 klinčeky
malý kúsok celej škorice
1 hviezdička badyánu
kůra z 1/2 bio pomaranča
cukor (podľa chuti)
2 plátky citróna
Postup varenia podľa receptu
Pomerančovú kôru dôkladne umyjeme a pomocou zúbkovanej škrabky vytvoríme niekoľko spirál, ktoré pridáme do pohárov pre lepšiu chuť.
Do hrnca nalejeme silný uvarený čaj, mušt a calvados. Pridáme klinčeky, badyán, škoricu a zvyšok pomarančovej kôry. Ohrejeme takmer k varu, keď sa na dne začnú tvoriť bublinky, čo zodpovedá 80 °C, potom znížime teplotu na minimum a necháme 10 minút lúhovať.
Ak nechceme do nápoja alkohol, stačí ho krátko povariť, čím alkohol vyprchá a zostane len príjemná chuť. Pridáme cukor a nalejeme do pohárov so zdobením z citrónového kolečka. Tento nápoj podávame na zahriatie v chladnom a daždivom počasí.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jablkový punč
Jablčný punč je lahodný a osviežujúci nápoj, ktorý sa často podáva počas jesenných a zimných sviatkov. Hlavnou zložkou je jablčný mušt, ktorý sa kombinuje s korením, ako je škorica, klinček a muškátový oriešok, aby vytvoril bohatú a aromatickú chuť. Môže byť podávaný teplý alebo studený a je skvelou alternatívou k tradičným alkoholickým nápojom. Jablčný punč si možno ľahko pripraviť doma a je obľúbeným doplnkom pre rodinné stretnutia alebo vianočné oslavy.