Jablkový punč

Jablkový punč
Doba prípravy: 5 minút
Doba varenia: 10 minút
Porcie: 1

V chladných a daždivých dňoch, ktoré sa nemusia nutne objavovať iba na jeseň a v zime, si radi doprajeme teplo. K tomu nám skvele poslúži chutný jablčný…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 ml čierneho čaju
150 ml jablkového muštu
100 ml calvadosu
2 klinčeky
malý kúsok celej škorice
1 hviezdička badyánu
kůra z 1/2 bio pomaranča
cukor (podľa chuti)
2 plátky citróna

Postup varenia podľa receptu

Pomerančovú kôru dôkladne umyjeme a pomocou zúbkovanej škrabky vytvoríme niekoľko spirál, ktoré pridáme do pohárov pre lepšiu chuť.

Do hrnca nalejeme silný uvarený čaj, mušt a calvados. Pridáme klinčeky, badyán, škoricu a zvyšok pomarančovej kôry. Ohrejeme takmer k varu, keď sa na dne začnú tvoriť bublinky, čo zodpovedá 80 °C, potom znížime teplotu na minimum a necháme 10 minút lúhovať.

Ak nechceme do nápoja alkohol, stačí ho krátko povariť, čím alkohol vyprchá a zostane len príjemná chuť. Pridáme cukor a nalejeme do pohárov so zdobením z citrónového kolečka. Tento nápoj podávame na zahriatie v chladnom a daždivom počasí.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Jablkový punč

Jablčný punč je lahodný a osviežujúci nápoj, ktorý sa často podáva počas jesenných a zimných sviatkov. Hlavnou zložkou je jablčný mušt, ktorý sa kombinuje s korením, ako je škorica, klinček a muškátový oriešok, aby vytvoril bohatú a aromatickú chuť. Môže byť podávaný teplý alebo studený a je skvelou alternatívou k tradičným alkoholickým nápojom. Jablčný punč si možno ľahko pripraviť doma a je obľúbeným doplnkom pre rodinné stretnutia alebo vianočné oslavy.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nápoje
Tag: varenie, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, ľahký, jesenné, zimné recepty, do 20 minút, sladkokyslé, večierky a oslavy, nápoje, alkoholické, punče a varené vína, teplé nápoje

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Jablkový punč.

Pridať komentár