Jednoduchá tekvicová polievka
![Jednoduchá tekvicová polievka](/i/sk/jednoducha-tekvicova-polievka.jpg)
Na výrobu jednoduchá polievka.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kelímek smotana na varenie
0,5 lyžičky kari korenie
0,5 kg dužina z tekvice
1 ks zemiaky
1 l zeleninový vývar
1 lyžica olej
1 ks cibuľa
na ozdobu slnečnicové semienka
podľa chuti mletý čierny koren
soľ
Postup varenia podľa receptu
Na oleji osmažíme najemno nakrájanú cibuľu, k tomu pridáme tekvicu a zemiak nakrájané na kocky. Toto všetko pekne osmažíme.
Zmes zalejeme buď zeleninovým bujónom alebo vývarom a asi pol hodiny povaríme. Potom necháme vychladnúť a následne rozmixujeme. Polievku privedieme opäť k varu, vlijeme do nej smotanu a dochutíme korením.
Polievku servírujeme v tanieroch, posypanú slnečnicovými semienkami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jednoduchá tekvicová polievka
Jednoduchá tekvicová polievka je lahodný a výživný pokrm, ideálny na jesenné obdobie. Táto polievka sa pripravuje z čerstvej tekvice, cibule, cesnaku a vývaru, čo jej dodáva jemnú a krémovú konzistenciu. Môžete ju dochutiť zázvorom alebo muškátovým orieškom pre zvýraznenie chuti. Podávajte ju teplú, ideálne s chlebom alebo krutónmi. Je chutná, zdravá a ľahko ju pripravíte aj v veganskej variante. Táto polievka vás zahreje a poteší po náročnom dni.