Pizza Margherita

Pizza Margherita
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vykynuté cesto rozdelíme na časti o hmotnosti 200 g na jednu porciu a vytvoríme korpusy na plechy. To je moja obľúbená varianta – potrieme ich ostrým kečupom a…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

400 ml vody
špetka cukru
špetka soli
700 g hladkej múky
2 čajové lyžičky sušeného droždia alebo 1/2 čerstvého droždia

Postup varenia podľa receptu

Vykynuté cesto rozdelíme na bochánky po 200 g, z ktorých vytvoríme korpusy na plechu. Osobne mám najradšej, keď je potrieme pikantným kečupom a na panvici pridáme schladnutú zmes kuracích rezancov so zeleninou.

Pečieme v horúcej vzdušnej trúbe na 250 °C približne 10 minút. Prvých 5 minút pečieme iba cesto pokapané olejom, potom pridáme náplň a ešte 5 minút dopĺňame. Okraje by mali mať zlatavú farbu.

Pôvodný recept na túto pizzu obsahuje 6 polievkových lyžíc paradajkovej omáčky, 1 šálku olúpaných paradajok, 1 lyžicu olivového oleja, 1 veľký strúčik cesnaku nakrájaný na jemno, 1/4 čajovej lyžičky chilli papričiek, 1/2 čajovej lyžičky sušenej dobromysli, 1/4 čajovej lyžičky cukru, 1/4 čajovej lyžičky soli a čierny korenie podľa chuti. Všetky ingrediencie sa zmiešajú a varia asi 10 minút, kým omáčka nezhustne. Potom sa nechá vychladnúť a nanesie na predpečené cesto. Na vrch sa pridá 1 šálka hrubo nastrúhanej mozzarelly a štvrtina šálky ricotty, pričom množstvo je na tri pizze o hmotnosti 200 g. Každý si ju môže upraviť podľa vlastných preferencií.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pizza Margherita

Pizza Margherita je klasický taliansky pokrm, ktorý vznikol v Neapole. Je známa svojou jednoduchou chuťou a skladá sa z niekoľkých základných ingrediencií: tenkého cesta, čerstvých paradajok, mozzarelly a bazalky. Táto pizza bola pomenovaná po talianskej kráľovnej Margherite Savojské, ktorá si ju vychutnala počas návštevy mesta. Kombinácia červenej paradajkovej omáčky, bieleho syra a zelenej bazalky symbolizuje taliansku vlajku. Pizza Margherita je obľúbená pre svoju ľahkosť a sviežosť, a preto je ideálnou voľbou pre milovníkov talianskej kuchyne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (26 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Pizza
Tag: varenie, obed, ľahké, bežný deň, večera, lacné, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, detská oslava, večierky a oslavy, kysnutie, pizze

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pizza Margherita.

Pridať komentár