Pizza Margherita
Vykynuté cesto rozdelíme na časti o hmotnosti 200 g na jednu porciu a vytvoríme korpusy na plechy. To je moja obľúbená varianta – potrieme ich ostrým kečupom a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
400 ml vody
špetka cukru
špetka soli
700 g hladkej múky
2 čajové lyžičky sušeného droždia alebo 1/2 čerstvého droždia
Postup varenia podľa receptu
Vykynuté cesto rozdelíme na bochánky po 200 g, z ktorých vytvoríme korpusy na plechu. Osobne mám najradšej, keď je potrieme pikantným kečupom a na panvici pridáme schladnutú zmes kuracích rezancov so zeleninou.
Pečieme v horúcej vzdušnej trúbe na 250 °C približne 10 minút. Prvých 5 minút pečieme iba cesto pokapané olejom, potom pridáme náplň a ešte 5 minút dopĺňame. Okraje by mali mať zlatavú farbu.
Pôvodný recept na túto pizzu obsahuje 6 polievkových lyžíc paradajkovej omáčky, 1 šálku olúpaných paradajok, 1 lyžicu olivového oleja, 1 veľký strúčik cesnaku nakrájaný na jemno, 1/4 čajovej lyžičky chilli papričiek, 1/2 čajovej lyžičky sušenej dobromysli, 1/4 čajovej lyžičky cukru, 1/4 čajovej lyžičky soli a čierny korenie podľa chuti. Všetky ingrediencie sa zmiešajú a varia asi 10 minút, kým omáčka nezhustne. Potom sa nechá vychladnúť a nanesie na predpečené cesto. Na vrch sa pridá 1 šálka hrubo nastrúhanej mozzarelly a štvrtina šálky ricotty, pričom množstvo je na tri pizze o hmotnosti 200 g. Každý si ju môže upraviť podľa vlastných preferencií.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pizza Margherita
Pizza Margherita je klasický taliansky pokrm, ktorý vznikol v Neapole. Je známa svojou jednoduchou chuťou a skladá sa z niekoľkých základných ingrediencií: tenkého cesta, čerstvých paradajok, mozzarelly a bazalky. Táto pizza bola pomenovaná po talianskej kráľovnej Margherite Savojské, ktorá si ju vychutnala počas návštevy mesta. Kombinácia červenej paradajkovej omáčky, bieleho syra a zelenej bazalky symbolizuje taliansku vlajku. Pizza Margherita je obľúbená pre svoju ľahkosť a sviežosť, a preto je ideálnou voľbou pre milovníkov talianskej kuchyne.
Tomáš Rohlena