Vegetariánska pizza Ortolana

Aj vegetariáni si môžu doma pripraviť skvelú pizzu s rôznymi ingredienciami. Vegetariánska pizza Ortolana zaujme svojim vzhľadom vďaka pestrým farbám…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
cesto na pizzu
1/2 cukety
1/2 baklažánu
1/2 červenej papriky
žampiony
soľ
pepř
olivový olej
2 strúčiky cesnaku
pecorino
mozzarella
petržlenová vňať
Postup varenia podľa receptu
Na dve pizze nakrájame na malé kúsky cuketu, baklažán, papriku a štyri šampiňóny. Všetko vložíme do veľkej misy, osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a dva rozmačkané strúčiky cesnaku. Dôkladne premiešame, rozložíme na plech vymastený olivovým olejom v jednej vrstve a pečieme pri 170 stupňoch asi 20 minút.
Medzitým sa pustíme do prípravy placiek. Z časti cesta vyvaľkáme tenký plát, ktorý následne jemne roztiahneme, aby sme ho nepoškodili, a potom ho prenesieme na papier na pečenie, čo uľahčí jeho prenášanie.
Na cesto rozložíme upečenú zeleninu a potom posypeme silnou vrstvou syra pecorino. Na záver pizzu pokvapkáme olivovým olejom.
Pizzu pečieme v predhriatej rúre približne 3-4 minúty. Akonáhle sú okraje pizze vyvýšené, ale ešte nie sú dozlatista prepečené, vytiahneme ju von a posypeme mozzarellou. Potom ju dopiekame ešte asi 2 minúty.
Po vyťažení pizze z rúry ju ihneď nakrájame na kúsky a posypeme strúhaným pecorinom a jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vegetariánska pizza Ortolana
Vegetariánska pizza Ortolana je lahodný pokrm, ktorý osloví milovníkov zeleniny. Táto pizza je obvykle obložená čerstvou cuketou, paprikou, baklažánom a rajčinami, čo jej dodáva sviežu chuť a pestrú farbu. Chrumkavý tenký základ je ideálny pre skvelé kombinácie chutí a vôní. Ortolana je skvelou voľbou pre vegetariánov aj tých, ktorí chcú vyskúšať niečo ľahšie. Doplněná o bazalku a olivový olej, pripraví nezabudnuteľný zážitok, ktorý poteší každého gurmána.