Šalát z čínskeho kapusta

Šalát z čínskeho kapusta
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Čínske kapusty, očistené od zlých listov, rozoberieme a umyjeme. Necháme odkvapkať a nakrájame na nudličky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 ks čínske kapusta
zálievka 4 lyžice ocot
1 štipka soľ
1 l voda
4 lyžice cukor

Postup varenia podľa receptu

Do studenej vody dáme soľ, cukor a ocot, ktoré zamiešame do sladkokyslého nálevu. Týmto potom prelívame čínske kapusty.

Takto necháme v chladničke uležat a potom môžeme ihneď podávať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Šalát z čínskeho kapusta

Šalát z čínskeho kapusta je svieže a ľahké jedlo, ideálne na letné dni. Čínske kapusta je jemná a krehká, čo ju robí dokonalým základom pre rôzne kombinácie surovín. Často sa mieša s mrkvou, paprikou a uhorkou, čím vytvára pestrú zmes textúr a chutí. Oblúbená variant dresingu obsahuje sójovú omáčku, sezamový olej a trochu zázvoru, čo dodáva šalátu ázijský nádych. Tento pokrm je tiež bohatý na vitamíny a minerály, takže je ideálnou voľbou pre zdravý životný štýl. Šalát z čínskeho kapusta je jednoduchý na prípravu a osvieži každé jedlo svojím chrumkavým charakterom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Čínska, Šalát, Vegetariánske, Prílohy, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, šalát, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Šalát z čínskeho kapusta.

Pridať komentár