Šalát z čínskeho kapusta
Čínske kapusty, očistené od zlých listov, rozoberieme a umyjeme. Necháme odkvapkať a nakrájame na nudličky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks čínske kapusta
zálievka 4 lyžice ocot
1 štipka soľ
1 l voda
4 lyžice cukor
Postup varenia podľa receptu
Do studenej vody dáme soľ, cukor a ocot, ktoré zamiešame do sladkokyslého nálevu. Týmto potom prelívame čínske kapusty.
Takto necháme v chladničke uležat a potom môžeme ihneď podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Šalát z čínskeho kapusta
Šalát z čínskeho kapusta je svieže a ľahké jedlo, ideálne na letné dni. Čínske kapusta je jemná a krehká, čo ju robí dokonalým základom pre rôzne kombinácie surovín. Často sa mieša s mrkvou, paprikou a uhorkou, čím vytvára pestrú zmes textúr a chutí. Oblúbená variant dresingu obsahuje sójovú omáčku, sezamový olej a trochu zázvoru, čo dodáva šalátu ázijský nádych. Tento pokrm je tiež bohatý na vitamíny a minerály, takže je ideálnou voľbou pre zdravý životný štýl. Šalát z čínskeho kapusta je jednoduchý na prípravu a osvieži každé jedlo svojím chrumkavým charakterom.