Domáci mandľový likér
![Domáci mandľový likér](/i/sk/domaci-mandlovy-liker.jpg)
V hrnci s vodou dáme variť plechovky so salkom po dobu 2 hodín, kedy nám mlieko skaramelizuje. Plechovky nijak nedierujeme ani neotvárame. Varíme na veľmi slabom plameni. Potom necháme vychladnúť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 balíček mandľový puding (vanilkový puding)
2 plechovky salko
0,5 l rum
0,5 l polotučné mlieko
podľa chuti mandľová esencia (vanilková esencia)
cukor
Postup varenia podľa receptu
Ďalej si urobíme puding zo sáčku. Keby sme použili iný ako mandľový, tak použijeme aj ten istý druh esencie. Pudink nám za stáleho miešania vychladne a v tú chvíľu pridávame zkaramelizované sladené kondenzované mlieko, rum a práve pár kvapiek esencie. Všetko dôkladne za pomoci mixéra premiešame.
Keď máme umiešané, nalievame likér do fliaš a skladujeme v chladničke. Môže sa použiť nielen ako pitie, ale aj do ovocných šalátov či zmrzlinových pohárov. Z tohto množstva vyrobíme asi 1,5l likéru.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáci mandľový likér
Domáci mandľový likér je jemný a lahodný nápoj, ktorý spája sladkosť mandlí s nádychom vanilky a krémovosťou. Jeho príprava je jednoduchá a zahŕňa maceráciu mandlí v alkohole, čo zaručuje intenzívnu chuť. Tento likér je skvelým doplnkom k dezertom, alebo sa môže podávať ako osviežujúci aperitív. Vďaka prírodnému pôvodu a domácej výrobe je ideálnou voľbou pre všetkých milovníkov originálnych a kvalitných nápojov. Vychutnajte si ho ako darček alebo na rodinné oslavy!