Masala

Masala
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Tradičný indický nápoj.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 lyžička mletá škorica
1 l voda
4 lyžičky čierny čaj
1/2 ks chilli paprička
500 ml mlieko
10 guľôčok kardamón
2 štipky mletý biely korenie
1 štipka koriander
1 lyžička mletý zázvor
podľa chuti cukor

Postup varenia podľa receptu

Najlepšie v hmoždíri si rozdrtíme kardamóm. V litri studenej vody dáme variť všetko korenie. Asi 10 minút povaríme, potom je nápoj dosť ostrý.

Do toho pridáme čaj a asi po 3 minútach pridáme cukor. K tomu ešte po pár minútach aj mlieko a znovu varíme.

Po chvíli varenia odstavíme, precedíme a môžeme piť.

Ako náhradu všetkému tomu koreniu sa dá kúpiť v nejakom čajovom obchode čaj Dáta Masala.

Môžeme piť teplé aj studené.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Masala

Masala je zmes korenia, ktorá pochádza z indickej kuchyne. Obsahuje rôzne ingrediencie, ako sú koriander, kmín, kurkuma a papričky, čo jej dodáva jedinečnú chuť a arómu. Používa sa na ochutenie mnohých jedál, vrátane kari, ryže a zeleninových jedál. Existuje mnoho variant masaly, ktoré sa líšia podľa regiónov a osobných preferencií. Sú obľúbené nielen v Indii, ale aj po celom svete, a stávajú sa tak súčasťou rôznych medzinárodných kuchýň.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Nápoje
Štítky: indická kuchyňa, nápoj, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Masala.

Pridať komentár