Masala
![Masala](/i/sk/masala.jpg)
Tradičný indický nápoj.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 lyžička mletá škorica
1 l voda
4 lyžičky čierny čaj
1/2 ks chilli paprička
500 ml mlieko
10 guľôčok kardamón
2 štipky mletý biely korenie
1 štipka koriander
1 lyžička mletý zázvor
podľa chuti cukor
Postup varenia podľa receptu
Najlepšie v hmoždíri si rozdrtíme kardamóm. V litri studenej vody dáme variť všetko korenie. Asi 10 minút povaríme, potom je nápoj dosť ostrý.
Do toho pridáme čaj a asi po 3 minútach pridáme cukor. K tomu ešte po pár minútach aj mlieko a znovu varíme.
Po chvíli varenia odstavíme, precedíme a môžeme piť.
Ako náhradu všetkému tomu koreniu sa dá kúpiť v nejakom čajovom obchode čaj Dáta Masala.
Môžeme piť teplé aj studené.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Masala
Masala je zmes korenia, ktorá pochádza z indickej kuchyne. Obsahuje rôzne ingrediencie, ako sú koriander, kmín, kurkuma a papričky, čo jej dodáva jedinečnú chuť a arómu. Používa sa na ochutenie mnohých jedál, vrátane kari, ryže a zeleninových jedál. Existuje mnoho variant masaly, ktoré sa líšia podľa regiónov a osobných preferencií. Sú obľúbené nielen v Indii, ale aj po celom svete, a stávajú sa tak súčasťou rôznych medzinárodných kuchýň.