Silvestrovská guľa

Silvestrovská guľa
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Olúpané pomaranče nakrájame na menšie kusy. Slejeme a odložíme si šťavu z ananásu, slejeme aj kompót z mandarínok a opäť nakrájame na malé kusy.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 l biele polosladké víno
3 ks väčší pomaranč
1 konzerva kompotované mandarínky
2 balíčky vanilkový cukor
1 konzerva kompotovaný ananás
0,5 l vodka

Postup varenia podľa receptu

Všetko ovocie dáme do sklenenej misy a posypeme vanilkovým cukrom, prilijeme scedenú ananásovú šťavu. Všetko pekne premiešame. Prilijeme víno, vodku a znovu premiešame.

Boule si potom prisladíme podľa chuti.

Po odležaní podávame bouli vychladenú.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Silvestrovská guľa

Silvestrovská bublina je tradičné české jedlo, ktoré sa často pripravuje na oslavu Silvestra. Tento lahodný pokrm sa skladá z vrstvy cesta plnenej rôznymi náplňami, ako sú šunka, syry a zelenina. Silvestrovská bublina je obľúbená pre svoju variabilitu, pretože sa dá ľahko prispôsobiť podľa chuti a dostupných surovín. Zvyčajne sa podáva teplá ako slaná lahôdka, ideálna na zdieľanie s priateľmi a rodinou počas osláv príchodu Nového roku. Je to skvelá voľba na spestrenie silvestrovského menu!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute, Nápoje
Štítky: Ostatné kuchyne, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Silvestrovská guľa.

Pridať komentár