Silvestrovská guľa
![Silvestrovská guľa](/i/sk/silvestrovska-gula.jpg)
Olúpané pomaranče nakrájame na menšie kusy. Slejeme a odložíme si šťavu z ananásu, slejeme aj kompót z mandarínok a opäť nakrájame na malé kusy.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 l biele polosladké víno
3 ks väčší pomaranč
1 konzerva kompotované mandarínky
2 balíčky vanilkový cukor
1 konzerva kompotovaný ananás
0,5 l vodka
Postup varenia podľa receptu
Všetko ovocie dáme do sklenenej misy a posypeme vanilkovým cukrom, prilijeme scedenú ananásovú šťavu. Všetko pekne premiešame. Prilijeme víno, vodku a znovu premiešame.
Boule si potom prisladíme podľa chuti.
Po odležaní podávame bouli vychladenú.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Silvestrovská guľa
Silvestrovská bublina je tradičné české jedlo, ktoré sa často pripravuje na oslavu Silvestra. Tento lahodný pokrm sa skladá z vrstvy cesta plnenej rôznymi náplňami, ako sú šunka, syry a zelenina. Silvestrovská bublina je obľúbená pre svoju variabilitu, pretože sa dá ľahko prispôsobiť podľa chuti a dostupných surovín. Zvyčajne sa podáva teplá ako slaná lahôdka, ideálna na zdieľanie s priateľmi a rodinou počas osláv príchodu Nového roku. Je to skvelá voľba na spestrenie silvestrovského menu!