Hermelín v zemiakovom cestíčku
![Hermelín v zemiakovom cestíčku](/i/sk/hermelin-v-zemiakovom-cesticku.jpg)
Nasekáme si petržlenovú vňať, olúpaný cesnak utřeme so soľou a korením, hermelín rozrežeme pozdĺžne na dve kolieska, olúpané a umyté zemiaky nastrúhame na jemno a prebytočnú škrobovú vodu slijeme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks hermelín
na ozdobu sekaná petržlenová vňať
podľa potreby olej na vyprážanie
cesto 1 ks vajce
soľ
2 lyžice hladká múka
2 ks zemiaky
2 strúčiky cesnak
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Pri výrobe cestíčka zmiešame zemiaky, múku, vajcia, cesnak, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame.
Na rozpálenu panvicu s olejom, naberačkou nalejeme cestíčko a vytvoríme z neho 2 placičky. Na tie pokladáme rozkrojené hermelíny, ktoré znovu polijeme cestíčkom. Opekáme z oboch strán do zlatista.
Hermelín podávame ihneď po vybratí z panvice a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňatkou. Na dochutenie môžeme použiť kečup alebo cesnakový dip.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hermelín v zemiakovom cestíčku
Hermelín v zemiakovom cestíčku je obľúbený český pokrm, ktorý spája lahodný chuťový zážitok s chrumkavou textúrou. Keď sa hermelín obalí v jemnom zemiakovom cestíčku a smaží, vytvorí sa zlatistá kôrka, ktorá skvele kontrastuje s mäkkým syrom vo vnútri. Tento pokrm je ideálny ako predkrm alebo hlavný chod a často sa podáva s čerstvým chlebom a bylinkovým dipom. Je to poctivé jedlo, ktoré si obľúbi každý milovník syra a fritovaných dobrôt.