Bramborové placičky

Zemiakové placky nám spestria jedálniček. Sú najlepšie za tepla. V zimnom období zahrejú.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 - 5 ks zemiaky
1 ks vajíčko
ovsené vločky - malá miska
voda
soľ
syr - napr. eidam, hermelín apod.
masť - bravčová
1 strúčik český cesnak
múka - hladká
1 hrsť majoránka - čerstvá alebo sušená
červená paprika
údenina mäkký alebo pikantný salám
škrobová múčka napr. Solamyl
oblúbené semienka
Postup varenia podľa receptu
Do hrnca si dáme zemiaky (nešúpeme), prilijeme vodu a ľahko osolíme. Varíme do polomäkká.
Predhrejeme si rúru, pripravíme si silikónovú podložku, kruhové vykrajovače.
Studené zemiaky si nastrúhame do misy.
Ovsené vločky chvíľu namočíme do horúcej vody.
Premiestnime do misy spolu s vajíčkom.
Okoreníme (bez soli) a pridáme bylinky. Zahustíme škrobovou múkou. Môžeme nahradiť hladkou múkou (a v tom prípade ešte pridáme 40 g nastrúhaného sadla).
Pridáme utretý cesnak. Premiešame.
Zmes rozložíme na podložku. Ľahko rozvaľkáme. Použijeme kruhové vykrajovače (napr. na hamburgery) a prenášame jednotlivé placičky na plech. Ideálne na pečiaci papier.
Štetcom potierame tekutým sadlom. Posypeme bylinkami, soľou a podobne. Závisí to od našich chutí.
Alebo navrch rozložíme obľúbené semienka.
Ak nechceme použiť sadlo, stačí pokvapkať vodou s troškou soli.
Vložíme do predhriatej rúry (cca 180°C) zhruba na pol hodiny.
Medzi tým si pomocou ručného mixéra rozsekáme dobrý syr, mäkký salám alebo aj červenú papriku. Pár minút pred dokončením, pokladáme surovinami a chvíľu necháme v rúre dopiecť.
Dobrou chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bramborové placičky
Bramborové placičky sú obľúbeným pokrmom v českej kuchyni. Pripravujú sa z nastrúhaných zemiakov, múky a vajec, ktoré tvoria základ cesta. Často sa dochucujú soľou, korením a niekedy aj cesnakom alebo majoránkou. Cesto sa tvaruje do placiek a smaží na oleji do zlata. Podávajú sa buď ako hlavné jedlo s rôznymi dipmi, alebo ako príloha k mäsám. Sú chrumkavé zvonku a mäkké vo vnútri, čo ich robí veľmi chutnými. Bramborové placičky sú ľahko dostupné surovinovo a obľúbené v mnohých domácnostiach.