Zdravé palacinky so škoricou a jablkami
Recept na palacinky tentokrát uvádzame vo variante s jablkami a škoricou. Avšak kúzlo tohto receptu, ktoré sa skrýva v ceste, povyšuje tento recept na palacinky na novú úroveň. Jedná sa totiž o zdravú variantu tak obľúbeného jedla. Tento recept na palacinky, či lepšie jeho cesto na palacinky je urobené z špaldovej a pohánkovej múky. A keď tieto zdravé a nadýchané palacinky naplníte opečenými jablkami a škoricou, verte, že aj uplakané chladné večery dostanú novú energiu a nové svetlo, pretože sa vám palacinky rozplynú v ústach. Navyše tento recept na palacinky so škoricou a jablkami nádherne vonia, takže o vašich kuchárskych úspechoch bude vedieť celý dom. Takže vzhuru do toho, nech sa vám recept na palacinky podarí. A dobrú chuť!
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
70 g bielej pohánkovej múky hladkej
110 g hladkej špaldovej múky
3× vajce
500 ml polotučného mlieka
soľ
NA NÁPLŇ
4× stredne veľké jablko
2 lyžice masla
1 lyžica medu
2 čajové lyžičky mletej škorice
Postup varenia podľa receptu
Najprv vo veľkej mise zmiešajte pohánkovú a špaldovú múku, vajcia, mlieko a trochu soli. Potom nechajte cesto 10 minút odpočívať.
Medzitým na náplň umyte jablká, vyrežte jadrovník a jablko nakrájajte na kusy. Na vhodnej panvici rozpáľte 2 lyžice masla a jablká opečte cca 5 minút na strednom ohni.
Vypnite oheň, prilievajte med a pridajte škoricu. Dôkladne premiešajte.
Vezmite druhú panvicu (neprilnavú) a smažte postupne na strednom plameni palacinky tak, ako ich máte radi. Z cesta pôjde usmažiť okolo 10 palaciniek.
Ešte teplé palacinky naplňte jablkami a podávajte.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zdravé palacinky so škoricou a jablkami
Tieto lahodné palacinky sú nielen chutné, ale aj zdravé. Sú pripravené z celozrnnej múky a obsahujú jemnú náplň s jablkami a štipkou škorice, ktorá dodáva sladkú vôňu a úžasnú chuť. Slúžia ako skvelé raňajky alebo dezert. Doplnit ich môžete obľúbeným jogurtom alebo orechmi. S týmito palacinkami si užijete vynikajúce jedlo bez kompromisu v oblasti zdravia a povzbudzujúceho štartu dňa.