Zemiakové placky s údeným mäsom
![Zemiakové placky s údeným mäsom](/i/sk/zemiakove-placky-s-udenym-masom.jpg)
Ak vás omrzeli zemiakové placky obyčajné, vyskúšajte zemiakové placky s údeným mäsom, ktoré bývajú jednoducho fantastické. Zemiakové placky s údeným mäsom ale nie sú žiadny výkrik moderných stravovacích trendov. Naopak – takto vonia a chutí staré časy, keď zemiakové placky s údeným mäsom nikoho pohoršovali. Len si to predstavte, vypečený brzlík alebo slanina k chrumkavej zemiakovej placke, k tomu trocha kyslej kapusty a pohár dobrého vychladeného piva. Zemiakové placky s údeným mäsom musíte umieť! Iba tak totiž bude váš život ucelený, uzavretý a naplnený. Nie, robíme si žart, ale zemiakové placky s údeným mäsom sú jednoducho pochúťka, ktorá svojím neodolateľným spôsobom poteší kedykoľvek a kohokoľvek. Tento recept na zemiakové placky s údeným mäsom patrí medzi tie základné a jednoduché.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
750 g zemiaky
200 ml horúceho mlieka
100 g hladkej pšeničnej múky
1 vajce
4 ks rozdrveného cesnaku
1 PL sušenej majoránky
100 g údeného mäsa nakrájaného na kocky
2 ks jarné cibuľky nakrájané na kolieska
soľ
masť na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Na jemnom strúhadle nastrúhajte do väčšej misy ošúpané zemiaky a potom z nich vymačknite prebytočnú vodu.
Nastrúhané zemiaky zalejte horúcim mliekom a pridajte ostatné suroviny. Masť však nie.
To roztopte vo väčšej panvici a primerané množstvo cesta na zemiakové placky opekajte z oboch strán dozlata.
Podávajte s kyslou kapustou alebo kapustovým šalátom a pohárom vychladeného piva.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakové placky s údeným mäsom
Bramboráky s údeným mäsom sú vynikajúce české jedlo, ktoré spája chrumkavé placky z nastrúhaných zemiakov s lahodným údeným mäsom. Tradične sa zemiaky zmiešajú s vajcami, múkou, cesnakom a korením, čím vzniká husté cesto. To sa potom smaží na panvici, až sú placky zlatisté a chrumkavé. K údenému mäsu pridáva jedinečnú vôňu a chuť, ktorá dokonale dopĺňa zemiakový základ. Toto sýte a chutné jedlo je ideálnou voľbou pre jesenné večery a skvele sa hodí k pivu alebo osviežujúcemu kyslému kapuste.