Zemiakové placky s údeným mäsom

Zemiakové placky s údeným mäsom
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 4

Ak vás omrzeli zemiakové placky obyčajné, vyskúšajte zemiakové placky s údeným mäsom, ktoré bývajú jednoducho fantastické. Zemiakové placky s údeným mäsom ale nie sú žiadny výkrik moderných stravovacích trendov. Naopak – takto vonia a chutí staré časy, keď zemiakové placky s údeným mäsom nikoho pohoršovali. Len si to predstavte, vypečený brzlík alebo slanina k chrumkavej zemiakovej placke, k tomu trocha kyslej kapusty a pohár dobrého vychladeného piva. Zemiakové placky s údeným mäsom musíte umieť! Iba tak totiž bude váš život ucelený, uzavretý a naplnený. Nie, robíme si žart, ale zemiakové placky s údeným mäsom sú jednoducho pochúťka, ktorá svojím neodolateľným spôsobom poteší kedykoľvek a kohokoľvek. Tento recept na zemiakové placky s údeným mäsom patrí medzi tie základné a jednoduché.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

750 g zemiaky
200 ml horúceho mlieka
100 g hladkej pšeničnej múky
1 vajce
4 ks rozdrveného cesnaku
1 PL sušenej majoránky
100 g údeného mäsa nakrájaného na kocky
2 ks jarné cibuľky nakrájané na kolieska
soľ
masť na vyprážanie

Postup varenia podľa receptu

Na jemnom strúhadle nastrúhajte do väčšej misy ošúpané zemiaky a potom z nich vymačknite prebytočnú vodu.

Nastrúhané zemiaky zalejte horúcim mliekom a pridajte ostatné suroviny. Masť však nie.

To roztopte vo väčšej panvici a primerané množstvo cesta na zemiakové placky opekajte z oboch strán dozlata.

Podávajte s kyslou kapustou alebo kapustovým šalátom a pohárom vychladeného piva.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakové placky s údeným mäsom

Bramboráky s údeným mäsom sú vynikajúce české jedlo, ktoré spája chrumkavé placky z nastrúhaných zemiakov s lahodným údeným mäsom. Tradične sa zemiaky zmiešajú s vajcami, múkou, cesnakom a korením, čím vzniká husté cesto. To sa potom smaží na panvici, až sú placky zlatisté a chrumkavé. K údenému mäsu pridáva jedinečnú vôňu a chuť, ktorá dokonale dopĺňa zemiakový základ. Toto sýte a chutné jedlo je ideálnou voľbou pre jesenné večery a skvele sa hodí k pivu alebo osviežujúcemu kyslému kapuste.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zemiakové placky, Český, Chute, Dobroty, Hlavné jedlo, Prílohy, Bravčové mäso
Štítky: predjedlo, hlavné jedlo, predjedlo, príloha, Slovenská kuchyňa, občerstvenie, údené mäso, bravčové mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiakové placky s údeným mäsom.

Pridať komentár