Babičkino zemiakové knedle

Babičkino zemiakové knedle
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Klasická česká príloha k omáčkovým jedlám.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

70 dkg zemiaky
1 ks vajce
20 dkg hrubá múka
1 štipka soľ

Postup varenia podľa receptu

V šupke si uvaríme zemiaky, ktoré potom necháme vychladnúť. Vychladené ich olúpeme a strúhame na hrubom strúhadle. S nimi potom zmiešame múku, vajcia a soľ. Všetko dôkladne vymiesime.

Keď máme vymiesené, na pomúčenom stole vyvaľkáme naše knedlíky. Z tohto množstva by malo vyjsť 3 kusy.

V hrnci si potom dáme variť osolenú vodu, do ktorej, keď sa nám začne variť, vkladáme knedlíky. Tieto potom približne 12-15 minút varíme. Je potrebné ich niekedy uprostred oddeliť, pretože majú tendenciu sa k sebe lepiť.

Po vybratí z vody ich potom prepichneme, aby sa knedlíky nesrazili. Najlepšie sa krájajú niťou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Babičkino zemiakové knedle

Babičkiny zemiakové knedlíky sú tradičným českým pokrmom, ktorý poteší chuťové poháriky mnohých generácií. Tieto knedlíky sa pripravujú z varených zemiakov, múky a vajec, čo vytvára jemnú a chutnú konzistenciu. Často sa podávajú ako príloha k mäsu a omáčkam, ale vynikajú aj samy o sebe, napríklad s kyslou kapustou alebo maslom. Babičkiny zemiakové knedlíky sú symbolom domácej kuchyne a láskyplného varenia, ktoré sa traduje z pokolenia na pokolenie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Prílohy, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Babičkino zemiakové knedle.

Pridať komentár