Babičkino zemiakové knedle
![Babičkino zemiakové knedle](/i/sk/babickino-zemiakove-knedle.jpg)
Klasická česká príloha k omáčkovým jedlám.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
70 dkg zemiaky
1 ks vajce
20 dkg hrubá múka
1 štipka soľ
Postup varenia podľa receptu
V šupke si uvaríme zemiaky, ktoré potom necháme vychladnúť. Vychladené ich olúpeme a strúhame na hrubom strúhadle. S nimi potom zmiešame múku, vajcia a soľ. Všetko dôkladne vymiesime.
Keď máme vymiesené, na pomúčenom stole vyvaľkáme naše knedlíky. Z tohto množstva by malo vyjsť 3 kusy.
V hrnci si potom dáme variť osolenú vodu, do ktorej, keď sa nám začne variť, vkladáme knedlíky. Tieto potom približne 12-15 minút varíme. Je potrebné ich niekedy uprostred oddeliť, pretože majú tendenciu sa k sebe lepiť.
Po vybratí z vody ich potom prepichneme, aby sa knedlíky nesrazili. Najlepšie sa krájajú niťou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Babičkino zemiakové knedle
Babičkiny zemiakové knedlíky sú tradičným českým pokrmom, ktorý poteší chuťové poháriky mnohých generácií. Tieto knedlíky sa pripravujú z varených zemiakov, múky a vajec, čo vytvára jemnú a chutnú konzistenciu. Často sa podávajú ako príloha k mäsu a omáčkam, ale vynikajú aj samy o sebe, napríklad s kyslou kapustou alebo maslom. Babičkiny zemiakové knedlíky sú symbolom domácej kuchyne a láskyplného varenia, ktoré sa traduje z pokolenia na pokolenie.