Chlpaté knedlíky na rýchlo
![Chlpaté knedlíky na rýchlo](/i/sk/chlpate-knedliky-na-rychlo.jpg)
Niekedy o nich môžeme počuť aj ako o klzákoch či modrákoch.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
soľ
750 g zemiakové
1 ks vajce
300 g hrubá múka
Postup varenia podľa receptu
Čerstvé zemiaky olúpeme a na jemnom strúhadle nastrúhame do misy. Potom, čo sme ich nechali odstáť, zlejeme prebytočnú vodu.
Potom, čo sme osolili zemiaky, k nim pridáme vajce, s preosiatou hrubou múkou a z toho všetkého vypracujeme cesto. Vo vode potom pomocou veľkej lyžice tvoríme z tohto cesta menšie podlhovasté knedlíky, ktoré potom naložíme do väčšieho množstva osolenej vriacej vody.
Opatrne ich od seba vareškou oddeľujeme a asi 8 - 10 minút varíme, podľa veľkosti.
Tieto uvarené krásavce potom vyberieme z vody, najlepšie dierkovanou naberačkou a necháme ich chvíľu odkvapkať.
Knedlíky potom podávame už rozdelené, na taniere. Najlepšej chuti dosiahneme, keď ich potom pokryjeme osmaženou cibuľkou, najlepšie na sadle, a podávame s údeným mäsom a duseným kapustou. Môžu sa tiež podávať s gulášom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Chlpaté knedlíky na rýchlo
Chlpaté knedlíky na rýchlo sú skvelým a rýchlym jedlom, ktoré si obľúbite. Tento vynikajúci český recept kombinuje zemiaky a múku, ktoré vytvárajú nadýchane knedlíky plné chuti. Príprava je jednoduchá a zaberie len pár minút, čo z nich robí ideálne jedlo do rušných dní. Chlpaté knedlíky možno podávať ako prílohu k mäsu, alebo si ich vychutnať s omáčkou. Pridaním byliniek alebo korenia môžete obohatiť ich chuť a premeniť ich na lahodný zážitok.