Nadýchaný ryžový nákyp
![Nadýchaný ryžový nákyp](/i/sk/nadychany-ryzovy-nakyp.jpg)
Uvaríme si ryžu. Keď je uvarená, scedíme a zalejeme vriacou smotanou. Takto premiešame, priklopíme a dáme na 10 minút odležať. Ďalej vezmeme vajcia, oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s rozpusteným maslom, cukrom a citrónovou kôrou. Takto zmiešame s ryžou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
náplň 1 kompotované ovoce (broskyne, marhule)
cesto 5 lyžíc cukor práškový
1 ks šľahačka
2 balíčky ryža
1 balíček vanilkový cukor
100 g maslo
Postup varenia podľa receptu
Z bielkov si ušľaháme sneh a vmiešame ho do ryže.
Vymažeme si náš pekáč alebo misku, do nej vylejeme 2/3 ryžovej zmesi. Na to pokladáme ovocie, zalejeme troškou šťavy a prelívame zvyškom zmesi. Vkladáme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme približne 30 minút.
Hotový nákyp môžeme podávať okamžite.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Nadýchaný ryžový nákyp
Nadýchaný ryžový nákyp je lahodný dezert, ktorý poteší ako dospelých, tak deti. Hlavnými ingredienciami sú varené ryža, mlieko, vajcia a cukor, ktoré spolu vytvárajú jemnú a vzdušnú textúru. Nákyp je často obohatený o hrozienka alebo sušené ovocie, čo dodáva sladkú chuť a príjemné aróma. Podáva sa teplý alebo studený, často s ovocím či šľahačkou. Tento dezert si získava obľubu vďaka svojej jednoduchosti a vynikajúcej chuti, ideálny ako sladká bodka po jedle alebo ako desiata počas dňa.