Nadýchaný ryžový nákyp

Nadýchaný ryžový nákyp
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Uvaríme si ryžu. Keď je uvarená, scedíme a zalejeme vriacou smotanou. Takto premiešame, priklopíme a dáme na 10 minút odležať. Ďalej vezmeme vajcia, oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s rozpusteným maslom, cukrom a citrónovou kôrou. Takto zmiešame s ryžou.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

náplň 1 kompotované ovoce (broskyne, marhule)
cesto 5 lyžíc cukor práškový
1 ks šľahačka
2 balíčky ryža
1 balíček vanilkový cukor
100 g maslo

Postup varenia podľa receptu

Z bielkov si ušľaháme sneh a vmiešame ho do ryže.

Vymažeme si náš pekáč alebo misku, do nej vylejeme 2/3 ryžovej zmesi. Na to pokladáme ovocie, zalejeme troškou šťavy a prelívame zvyškom zmesi. Vkladáme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme približne 30 minút.

Hotový nákyp môžeme podávať okamžite.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Nadýchaný ryžový nákyp

Nadýchaný ryžový nákyp je lahodný dezert, ktorý poteší ako dospelých, tak deti. Hlavnými ingredienciami sú varené ryža, mlieko, vajcia a cukor, ktoré spolu vytvárajú jemnú a vzdušnú textúru. Nákyp je často obohatený o hrozienka alebo sušené ovocie, čo dodáva sladkú chuť a príjemné aróma. Podáva sa teplý alebo studený, často s ovocím či šľahačkou. Tento dezert si získava obľubu vďaka svojej jednoduchosti a vynikajúcej chuti, ideálny ako sladká bodka po jedle alebo ako desiata počas dňa.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hlavné jedlo, Ovocný, Pre deti, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Nadýchaný ryžový nákyp.

Pridať komentár