Rýchly makovník
![Rýchly makovník](/i/sk/rychly-makovnik.jpg)
Prášok do pečiva zmiešame v mise s múkou, vanilkovým cukrom, mletým makom, soľou a cukrom. Pridáme vajce, mlieko a olej. Z toho všetkého vyhnietime hustšie cesto.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 balíček prášok do pečiva
1 štipka soľ
2 šálky polohrubá múka
1 šálok mlieko
1/4 šálku olej
1 balíček vanilkový cukor
2 ks vajcia
1 šálok cukor
1 šálok mletý mak
na ozdobu citrónová poleva
Postup varenia podľa receptu
Potom nalievame na vymastený a múkou vysypaný plech. Na tom hmotu rovnomerne rozotrieme. Takto vkladáme do trúby na 190°C a asi 20 minút pečieme.
Keď máme hotovo, necháme vychladnúť a potierame citrónovou polevou. Keď tá nám stuhne, nakrájame na kocky, môžeme posypať práškovým cukrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rýchly makovník
Rýchly makovec je obľúbený český koláč, známy svojou jednoduchosťou a chuťou. Tento rýchly recept obsahuje mak, cukor, múku, vajíčka a mlieko, ktoré sú zmiešané do hladkého cesta. Vďaka svojej rýchlej príprave je ideálny pre nečakané návštevy alebo ako rýchla sladkosť k popoludňajšej káve. Mak dodáva koláču charakteristickú chuť a výživové hodnoty, zatiaľ čo chrumkavá kôrka láka k ochutnaniu. Rýchly makovec je tak nielen lahodný, ale aj skvelou voľbou pre milovníkov jednoduchého pečenia.