Rýchly makovník

Rýchly makovník
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Prášok do pečiva zmiešame v mise s múkou, vanilkovým cukrom, mletým makom, soľou a cukrom. Pridáme vajce, mlieko a olej. Z toho všetkého vyhnietime hustšie cesto.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 balíček prášok do pečiva
1 štipka soľ
2 šálky polohrubá múka
1 šálok mlieko
1/4 šálku olej
1 balíček vanilkový cukor
2 ks vajcia
1 šálok cukor
1 šálok mletý mak
na ozdobu citrónová poleva

Postup varenia podľa receptu

Potom nalievame na vymastený a múkou vysypaný plech. Na tom hmotu rovnomerne rozotrieme. Takto vkladáme do trúby na 190°C a asi 20 minút pečieme.

Keď máme hotovo, necháme vychladnúť a potierame citrónovou polevou. Keď tá nám stuhne, nakrájame na kocky, môžeme posypať práškovým cukrom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rýchly makovník

Rýchly makovec je obľúbený český koláč, známy svojou jednoduchosťou a chuťou. Tento rýchly recept obsahuje mak, cukor, múku, vajíčka a mlieko, ktoré sú zmiešané do hladkého cesta. Vďaka svojej rýchlej príprave je ideálny pre nečakané návštevy alebo ako rýchla sladkosť k popoludňajšej káve. Mak dodáva koláču charakteristickú chuť a výživové hodnoty, zatiaľ čo chrumkavá kôrka láka k ochutnaniu. Rýchly makovec je tak nielen lahodný, ale aj skvelou voľbou pre milovníkov jednoduchého pečenia.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Cukrárenské výrobky, Pečivo, Raňajky
Štítky: Česká kuchyňa, dezert, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rýchly makovník.

Pridať komentár