Veľkonočný baránok
![Veľkonočný baránok](/i/sk/velkonocny-baranok.jpg)
V mise si zmiešame všetky suroviny dokopy a z nich vypracujeme hladké cesto. Medzitým si maslom vymažeme barančiu formu a múkou vyprachujeme. Do nej potom cesto nalejeme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 ks vajcia
1 ks vanilkový cukor
1 hrnček polhrubá múka
2 lyžice rum
1 ks prášok do pečiva
1 hrnček hladká múka
1 hrnček mlieko
1 hrnček cukor kryštál
podľa potreby rozinky
čokoládová poleva
Postup varenia podľa receptu
Baránka vkladáme do rúry predhriatej na 200°C a pečieme asi 45 minút. Po dopečení baránka opatrne vyklepeme z formy.
Zdobíme podľa vlastnej fantázie, napr. polievame čokoládovou polevou a hrozienkami urobíme baránkovi oči.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Veľkonočný baránok
Veľkonočný baránok je tradičný český dezert, ktorý sa pečie počas veľkonočných sviatkov. Tento koláč má tvar baránka, symbolizujúceho Krista, a je väčšinou vyrobený z piškótového cesta alebo cesta na biskupský chlebík. Tradične sa zdobí práškovým cukrom a niekedy aj farebnými cukrovými dekoráciami. Pri rodinných oslavách je servírovaný ako sladká bodka, ktorá umocňuje radosť z Veľkej noci. Tento pokrm má tiež silný emocionálny a kultúrny význam, spájajúci generácie pri sviatočnom stole.