Veľkonočný baránok

Veľkonočný baránok
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

V mise si zmiešame všetky suroviny dokopy a z nich vypracujeme hladké cesto. Medzitým si maslom vymažeme barančiu formu a múkou vyprachujeme. Do nej potom cesto nalejeme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 ks vajcia
1 ks vanilkový cukor 
1 hrnček polhrubá múka
2 lyžice rum
1 ks prášok do pečiva
1 hrnček hladká múka 
1 hrnček mlieko
1 hrnček cukor kryštál
podľa potreby rozinky
čokoládová poleva

Postup varenia podľa receptu

Baránka vkladáme do rúry predhriatej na 200°C a pečieme asi 45 minút. Po dopečení baránka opatrne vyklepeme z formy.

Zdobíme podľa vlastnej fantázie, napr. polievame čokoládovou polevou a hrozienkami urobíme baránkovi oči.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Veľkonočný baránok

Veľkonočný baránok je tradičný český dezert, ktorý sa pečie počas veľkonočných sviatkov. Tento koláč má tvar baránka, symbolizujúceho Krista, a je väčšinou vyrobený z piškótového cesta alebo cesta na biskupský chlebík. Tradične sa zdobí práškovým cukrom a niekedy aj farebnými cukrovými dekoráciami. Pri rodinných oslavách je servírovaný ako sladká bodka, ktorá umocňuje radosť z Veľkej noci. Tento pokrm má tiež silný emocionálny a kultúrny význam, spájajúci generácie pri sviatočnom stole.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Dobroty, Pečivo, Pre deti, Veľká noc
Štítky: predjedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Veľkonočný baránok.

Pridať komentár