Vlašský šalát po domácky
![Vlašský šalát po domácky](/i/sk/vlassky-salat-po-domacky.jpg)
Na nudličky si nakrájame salám, očistíme si zeleninu, v prípade, že použijeme naloženú zeleninu, tak slijeme. Olúpeme si natvrdo uvarené a vychladlé vajíčka a uvarené zemiaky. Nahrubo potom všetko do väčšej misy nastrúhame.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 konzerva sterilizovaný hrášok
100 g majonéza
5 ml uhorkový nálev
3 ks varené vajcia
4 ks sterilizované uhorky
1 ks cibuľa
30 dkg salám junior
5 ks varené zemiaky
1 lyžička plnotučná horčica
soľ
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Všetko zmiešame dohromady, prilijeme uhorkový nálev, pridáme horčicu a osolíme, okoreníme. Premiešané dáme do chladničky na hodinu odležať a potom do toho ešte vmiešame majonézu.
"Vlašák" môžeme vložiť ešte do chladničky vychladnúť, ale môžeme ho servírovať ihneď, a to najlepšie s čerstvým pečivom v akejkoľvek forme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vlašský šalát po domácky
Vlašský šalát po domácky je obľúbeným jedlom, ktoré spája tradičné ingrediencie s domácimi receptami. Hlavnými surovinami sú varené zemiaky, mrkva, hrášok a nakladané uhorky, ktoré sa mixujú s majonézou. Tento lahodný šalát sa často podáva ako príloha k rôznym jedlám alebo ako samostatné jedlo na slávnostnom stole. Jeho krémová textúra a kombinácia chutí robia z Vlašského šalátu skutočnú klasiku, ktorá osloví každého. Varovanie doma pridáva na autentickosti, kedy si každý môže prispôsobiť chuť podľa svojich preferencií.