Marokánky
![Marokánky](/i/sk/marokanky.jpg)
V hrnci s mliekom rozmiešame múku, cukor a maslo. Postupne privedieme k varu. Za stáleho miešania povaríme asi 5 minút, kým nám to nezhustne.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
30 g hladká múka
250 ml mlieko
100 g sekané vlašské orechy
80 g cukor prášok
20 g maslo
100 g sekané mandle
100 g rozinky
1 štipka soľ
100 g kandizovaná pomarančová alebo citrónová kôra. Alebo môžeme ľubovoľne namiešať
Postup varenia podľa receptu
Predhrejeme si rúru na 180°C.
Hrniec zložíme z platne a zamiešame do zmesi zvyšné prísady. Poradne cesto premiešame a dáme vychladnúť. Pripravíme si vymastený plech, na ten lyžičkou robíme malé hromádky.
Vkladáme do rúry a pečieme asi 20 minút.
Vytvoríme si čokoládovú polevu z masla, čokolády a mlieka, ktoré rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Po vybratí marokánok z rúry ich necháme trochu vychladnúť a potom namáčame v čokoládovej poleve.
Pokladáme na stranu, aby sa nám neprilepili k povrchu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Marokánky
Marokánky sú obľúbené cukrovinky, ktoré pochádzajú z českej kuchyne. Tieto lahodné sušienky sa vyznačujú krehkým cestom, ktoré je plnené zmesou orechov, sušeného ovocia a čokolády. Často sa podávajú ako sladký dezert alebo pochúťka k káve. Vďaka svojej bohatej chuti a chrumkavej textúre si našli miesto na nejednom vianočnom stole. Marokánky sú tiež obľúbené pre svoju jednoduchú prípravu a možnosť variabilného dochucovania podľa osobných preferencií.