Gulášová polievka

Gulášová polievka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Zemiaky nakrájame na menšie kocôčky a dáme povariť vo osolenej vode s rascou. Medzitým si pekne osmažíme nakrájanú cibuľku do ružova. Na to pridáme mäso s utretým cesnakom, soľou, korením a paprikou a chvíľu orestujeme.

Túto zmes podlijeme vodou a dusíme, kým nezmäkne. Medzi zemiakmi, ktoré neslejeme, vmiešame hotovú mäsovú zmes. Zahustíme najlepšie zásmažkou a dochutíme majoránkou.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 ks cibuľa
dle chuti soľ
30 dkg mleté mäso
dle chuti korenie
1 čajová lyžička majorán
1 dl olej
3 polievkové lyžice hladká múka
1 čajová lyžička kmín
30 dkg zemiaky
5 strúčikov cesnak
30 g sladká paprika

Postup varenia podľa receptu

Prosím, vložte text, který chcete přeložit do slovenštiny, a já vám ho přeložím.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Gulášová polievka

Gulášová polievka je obľúbené slovenské jedlo, ktoré sa vyznačuje svojou bohatou chuťou a arómou. Táto sýta polievka je tradične pripravovaná z hovädzieho mäsa, cibule, zemiakov a korenia, najmä papriky. Gulášová polievka sa často podáva s čerstvým chlebom alebo knedľami, čo ju robí ideálnym pokrmom na chladné dni. Jej vôňa a chuť poteší každého milovníka slovenskej kuchyne a predstavuje skvelý spôsob, ako zahriať telo aj dušu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Guláš, Polievky
Štítky: polievka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Gulášová polievka.

Pridať komentár