Gulášová polievka
![Gulášová polievka](/i/sk/gulasova-polievka.jpg)
Zemiaky nakrájame na menšie kocôčky a dáme povariť vo osolenej vode s rascou. Medzitým si pekne osmažíme nakrájanú cibuľku do ružova. Na to pridáme mäso s utretým cesnakom, soľou, korením a paprikou a chvíľu orestujeme.
Túto zmes podlijeme vodou a dusíme, kým nezmäkne. Medzi zemiakmi, ktoré neslejeme, vmiešame hotovú mäsovú zmes. Zahustíme najlepšie zásmažkou a dochutíme majoránkou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 ks cibuľa
dle chuti soľ
30 dkg mleté mäso
dle chuti korenie
1 čajová lyžička majorán
1 dl olej
3 polievkové lyžice hladká múka
1 čajová lyžička kmín
30 dkg zemiaky
5 strúčikov cesnak
30 g sladká paprika
Postup varenia podľa receptu
Prosím, vložte text, který chcete přeložit do slovenštiny, a já vám ho přeložím.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Gulášová polievka
Gulášová polievka je obľúbené slovenské jedlo, ktoré sa vyznačuje svojou bohatou chuťou a arómou. Táto sýta polievka je tradične pripravovaná z hovädzieho mäsa, cibule, zemiakov a korenia, najmä papriky. Gulášová polievka sa často podáva s čerstvým chlebom alebo knedľami, čo ju robí ideálnym pokrmom na chladné dni. Jej vôňa a chuť poteší každého milovníka slovenskej kuchyne a predstavuje skvelý spôsob, ako zahriať telo aj dušu.