Kapustová polievka
![Kapustová polievka](/i/sk/kapustova-polievka.jpg)
Kapustu očistíme, odoberieme z nej tvrdé časti a nakrájame ju na nudličky. Olúpané cibule a cesnak najemno nakrájame a očistenú, olúpanú mrkvu, zeler a zemiaky nakrájame na malé kocky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g kapusta
1 ks cibuľa
0,5 čajovej lyžičky kmín
2 polievkové lyžice maslo
1 štipka mletý čierny korenie
1 čajová lyžička soľ
1 ks malý zeler
1 ks mrkva
500 g zemiaky
2 strúčiky cesnak
1,5 l zeleninový vývar
Postup varenia podľa receptu
Do hrnca s roztopeným maslom dáme smažiť cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler. K tomu po pár minútach pridáme zemiaky, osolíme, opepčíme a asi tak 5 minút opékame.
Medzitým sme si pripravili zeleninový vývar, ktorý prilievame k zmesi so zemiakmi. Pridáme polovicu nakrájanej kapusty, kmín a nechávame variť, kým nezmäknú zemiaky. Potom si vezmeme tyčový mixér a jeho pomocou všetko rozmixujeme. Pridáme zvyšok kapusty, osolíme a ešte chvíľku varíme.
Hotovú polievku môžeme hneď podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kapustová polievka
Kapsaicinová polievka je tradičné jedlo, ktoré sa vyznačuje bohatou chuťou a zdravými ingredienciami. Hlavnou zložkou je kapusta, ktorá dodáva polievke charakteristickú zelenú farbu a výživové hodnoty. Okrem kapusty sa často pridávajú zemiaky, mrkva a korenie, čo obohacuje chuť. Táto polievka je obľúbená nielen v zimných mesiacoch, keď zahreje, ale aj pre svoje detoxikačné účinky. Kapsaicinová polievka je nielen chutná, ale aj sýta, a preto sa často podáva ako hlavné jedlo. Vyskúšajte ju ochutiť údeným mäsom alebo klobásou pre výraznejšiu chuť.