Škvarky jednoducho

Škvarky jednoducho
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Milovníci škvarkov, pozor! Rýchlu a výbornú pochúťku zvládnete aj vy. Vlastne vaša pekáreň s programom na džem/marmeládu. Bude to lahôdka. K tomu čerstvé pečivo od pekára...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1000 g bravčová slanina - surová (alebo sadlo)
čerstvé pečivo

Postup varenia podľa receptu

Kúpte si u mäsiara pekný brzlík. Na doske si ho nakrájame.

Najprv opatrne odstránime tvrdú kožičku.

Preložíme do pekárne a spustíme program.

Program skončí a spustíme ho po druhýkrát. Dokončíme a zapneme po tretíkrát. Sledíme a počas tretieho kola čakáme, až budú mať škvarky peknú farbičku. Tú našu obľúbenú.

Po skončení precedíme a môžeme si pochutnať. Je ich, akurát na chuť.

Na budúce pripravíme škvarky, napríklad len zo sadla.

Nakrájame si pečivo, nalejeme si niečo dobré na pitie a oddychujeme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Škvarky jednoducho

Škvarky jednoducho sú jednoduché a tradičné pochúťky, ktoré majú svoje miesto v slovenskej Kuchyni. Tento pokrm sa pripravuje z bravčového sadla, ktoré sa pomaly zahrieva, aby sa z neho oddelili malé kúsky chrumkavých škvarkov. Výsledný pokrm je chutnou kombináciou jemných a chrumkavých textúr, ktorá sa skvele hodí ako prísada do rôznych jedál, alebo môže byť podávaná samostatne s chlebom. Napriek jednoduchosti prípravy majú škvarky veľkú obľubu vďaka svojej sýtej chuti. Sú ideálne na rýchlu desiatu či ako súčasť tradičných receptov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český
Tag: Česká kuchyňa, predjedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Škvarky jednoducho.

Pridať komentár