Škvarky jednoducho

Milovníci škvarkov, pozor! Rýchlu a výbornú pochúťku zvládnete aj vy. Vlastne vaša pekáreň s programom na džem/marmeládu. Bude to lahôdka. K tomu čerstvé pečivo od pekára...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1000 g bravčová slanina - surová (alebo sadlo)
čerstvé pečivo
Postup varenia podľa receptu
Kúpte si u mäsiara pekný brzlík. Na doske si ho nakrájame.
Najprv opatrne odstránime tvrdú kožičku.
Preložíme do pekárne a spustíme program.
Program skončí a spustíme ho po druhýkrát. Dokončíme a zapneme po tretíkrát. Sledíme a počas tretieho kola čakáme, až budú mať škvarky peknú farbičku. Tú našu obľúbenú.
Po skončení precedíme a môžeme si pochutnať. Je ich, akurát na chuť.
Na budúce pripravíme škvarky, napríklad len zo sadla.
Nakrájame si pečivo, nalejeme si niečo dobré na pitie a oddychujeme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Škvarky jednoducho
Škvarky jednoducho sú jednoduché a tradičné pochúťky, ktoré majú svoje miesto v slovenskej Kuchyni. Tento pokrm sa pripravuje z bravčového sadla, ktoré sa pomaly zahrieva, aby sa z neho oddelili malé kúsky chrumkavých škvarkov. Výsledný pokrm je chutnou kombináciou jemných a chrumkavých textúr, ktorá sa skvele hodí ako prísada do rôznych jedál, alebo môže byť podávaná samostatne s chlebom. Napriek jednoduchosti prípravy majú škvarky veľkú obľubu vďaka svojej sýtej chuti. Sú ideálne na rýchlu desiatu či ako súčasť tradičných receptov.