Brokolicové karbonátky

Brokolicové karbonátky
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 8

Tento recept na brokolicové karbanátky je ďalší z radu zeleninových placiek, ktoré tak skvele nahrádzajú karbanátky s mletým mäsom. Ak teda doma máte, alebo ste v obchode narazili na nejakú pekne zelenú brokolicu, neváhajte ani sekundu, brokolicové karbanátky sú tá správna voľba. Nielenže vás budú stravníci, i tí najmenší chváliť, ale aj im pripravíte jedlo, ktoré je bohaté na vlákninu a vitamíny. Ďalšia pridaná hodnota receptu na brokolicové karbanátky prinesie kúsok úľavy začínajúcim kuchárom a kuchárkam. Recept na brokolicové karbanátky totiž nepredstavuje žiadne zložité varenie. Postup prípravy vyniká lákavou jednoduchosťou, ktorá rovněž poteší pri premýšľaní, ako na rýchlu večeru.

Brokolicové karbanátky svoju obľubu pravdepodobne čerpajú z popularity rôznych zeleninových placiek, ktorých pradedkom sú zemiakové placky. Stačí teda vymeniť zemiaky za brokolicu a máte skvelú večeru, obed alebo napríklad aj desiatu, pretože brokolicové karbanátky nastudeno potešia vo dne v noci a spolu s čerstvým pečivom a trebárs jogurtovým dipom úplne vyzývajú k nočnému prepadnutiu vašej chladničky. Recept na brokolicové karbanátky, ktorý som pre vás pripravili, je pomerne konzervatívny, takže si ho upravujte podľa ľubovôle. Recept na karbanátky z brokolice sa vám bude ešte mnohokrát hodiť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 ks brokolica
2 ks vajcia
2 lyžice hladkej múky
4 lyžice strúhanky
soľ, korenie
70 g parmezánu
1 strúčik cesnaku
olej na vyprážanie

Postup varenia podľa receptu

Najprv nakrájajte brokolicu na kúsky. Tvrdšiu stopku na tenké kolieska a takto nakrájanú brokolicu v osolenej vode uvarte do mäkka.

Potom uvarenú brokolicu spolu s cesnakom tyčovým mixérom rozmixujte, aby vznikla hmota hrubšej konzistencie.

Vo väčšej mise rozšľahajte vajce, pridajte parmezán najemno nastrúhaný, strúhanku, múku a všetko dôkladne premiešajte. Nakoniec pridajte zmes s brokolicou, ktorú medzitým nechajte vychladnúť.

Na rozpálenom oleji smažte dozlatista z oboch strán. Podávajte, s čím to máte najradšej.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Brokolicové karbonátky

Brokolícové karbanátky sú skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú chutnú a zdravú alternatívu k tradičným mäsovým karbanátkom. Sú vyrobené z uvarenej brokolice, ktorá je bohatá na vitamíny a minerály, a spolu s ďalšími ingredienciami ako je syr, vajce a strúhanka tvoria lahodnú zmes. Tieto karbanátky je možné ľahko pripraviť na panvici alebo v rúre, čo ich robí vhodnými pre každého, kto si chce užiť zdravé a chutné jedlo. Brokolícové karbanátky môžu byť podávané ako predjedlo alebo hlavný chod a privádzajú na stôl čerstvú zeleninovú chuť.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Hlavné jedlo, Mäsové guľky, Pre deti, Rýchla večera, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo, detská výživa, hlavné jedlo, občerstvenie, vegetariánsky recept, Zelenina

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Brokolicové karbonátky.

Pridať komentár