Zapečené zemiaky s mletým mäsom
![Zapečené zemiaky s mletým mäsom](/i/sk/zapecene-zemiaky-s-mletym-masom.jpg)
Olúpané a umyté zemiaky nakrájame na plátky. Omytú pór nakrájame na kolečká.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
800 g zemiaky
100 g anglická slanina
1 ks pórek
200 ml smotana
náplň 1 ks vajce
500 g mleté mäso
100 g strúhaný syr
podľa chuti pepř
soľ
podľa potreby tuk na vymazanie
Postup varenia podľa receptu
Najemno si nastrúhame syr a vmiešame ho do zmesi mletého mäsa s vajcom. Osoliť, okoreniť a rukami poriadne premiešať.
Na dno vymasteného pekáča naložíme 1/2 z nakrájaných zemiakov a zakryjeme mäsovou zmesou. Na to "nadrobíme" nakrájaný pór a pokryjeme plátkami anglickej slaniny. Vrchol bude tvoriť druhá časť zemiakov. Okořeněné podľa chuti vkladáme na zapekanie do rúry pri 180°C. Po 20 minútach zalejeme smotanou a opäť vkladáme na rovnaký čas späť do rúry alebo pokiaľ nám nezružovie.
Po vybratí z rúry ihneď podávame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečené zemiaky s mletým mäsom
Zapečené zemiaky s mletým mäsom sú tradičné jedlo, ktoré poteší svojou chuťou aj sýtosťou. Tento recept kombinuje jemné zemiaky, ktoré sú pečené do zlata, s lahodným mletým mäsom, ktoré je zvyčajne ochutené cibuľou a korením. Jedlo sa zvyčajne zapečie v rúre, čo mu dodáva skvelú textúru a arómu. Môže byť podávané ako hlavný chod, ideálne pre rodinné obedy alebo večere. Zapečené zemiaky s mletým mäsom sú tiež obľúbené vďaka svojej jednoduché príprave a možnosti variácií podľa osobnej chuti.