Kynuté knedlíky s čučoriedkami
Kynuté knedlíky s čučoriedkami majú svojich priaznivcov aj odporcov. Niekomu totiž čučoriedkové knedlíky nechutnajú, pretože po uvarení drobné ovocie stráca a mení trošku zo svojej chuti. My si myslíme, že keď je sezóna, tak sa nemá váhať a suroviny spracovávať. Recept na kynuté knedlíky s čučoriedkami je prekvapivo pomerne jednoduchý – cesto, náplň a uvariť. Polité roztopeným maslom a posypané tvarohom potom kynuté knedlíky s čučoriedkami robia divy aj s tými najväčšími tvrďákmi.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
400 g polohrubá múka
2 dcl mlieka, podľa potreby aj viac
3/4 kocky droždia
3-4 lyžice práškového cukru
1 ks vajce
Postup varenia podľa receptu
Najprv zo surovín pripravte cesto. Kysne cca hodinu. Potom cesto prehniette, vyvaľkajte asi 1 centimeter hrubý plát a väčším hrnčekom vytvarujte kolečka. Do nich dajte dostatok ovocia a vymodelujte knedlíček. Nechajte ich 10 minút v tomto tvare dokysnúť.
Knedlíčky vkladajte do vriacej osolenej vody a varte ich cca 12 minút, kým nevyplávajú. To, že sú knedlíčky hotové, spoznáte tak, že do nich pichnete špáradlom a cesto sa naň neprilepí.
Borůvkové knedlíky podávajte s roztopeným maslom a posypané tvarohom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kynuté knedlíky s čučoriedkami
Kynuté knedlíky s čučoriedkami sú obľúbeným tradičným českým pokrmom. Sú pripravené z jemného, kynutého cesta, ktoré je plné lahodných, šťavnatých čučoriedok. Proces prípravy zahŕňa vykynutie cesta, jeho naplnenie čerstvými čučoriedkami a následné varenie vo vriacej vode. Knedlíky sú podávané s cukrom a rozpusteným maslom, často aj s tvarohom. Tento pokrm je obľúbený nielen vďaka svojej sladkej chuti, ale aj pre nostalgickú spomienku na babičkinu kuchyňu. V každom kúsku sa snúbi jemná textúra cesta s výraznou chuťou čučoriedok.