Skořicová poleva

Skořicová poleva
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Poleva, ktorá dodá vášmu vianočnému cukrovi korenistú chuť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

poleva 1/2 lyžičky mletá škorica
1 ks bielok
100 g cukor prášok

Postup varenia podľa receptu

Preosejeme si práškový cukor, ku ktorému pridáme olej, bielok a miešame dohladka.

Do toho potom vmiešame škoricu.

Túto polevu musíme čo najrýchlejšie spracovať, pretože extrémne rýchlo tuhne.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Skořicová poleva

Škoricová poleva je lahodný a aromatický doplnok, ktorý skvele oživí rôzne dezerty a pečivo. Je vyrobená z cukru, masla a mletej škorice, čo jej dodáva charakteristickú hnedú farbu a voňavú chuť. Často sa používa na záviny, koláče alebo akékoľvek pečené dobroty, kde vďaka nej získajú úžasný škoricový nádych. Škoricová poleva sa nielenže skvele hodí na sladkosti, ale aj vytvára príjemnú textúru a lesk, ktorý láka oči a vyvoláva chuť na ďalšiu porciu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Cukrovinky, Glazúra, Vianočné jedlo
Štítky:

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Skořicová poleva.

Pridať komentár