Hrníčkové knedlíky
![Hrníčkové knedlíky](/i/sk/hrnickove-knedliky.jpg)
Recept na domáce hrnčekové knedlíky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 ks bielok
1 hrnček mlieko
2 ks biele pečivo
1 hrnček polohrubá múka
1 štipka soľ
podľa potreby múka na vysypanie
maslo na vymastenie
Postup varenia podľa receptu
Pripravte si tri rovnaké hrnčeky. Vymažte ich dôkladne maslom a vysypte múkou.
V mise zmiešajte 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček mlieka, 2 staršie rožky nakrájané na kocky, štipku soli a dôkladne premiešajte. Ušľahajte sneh z dvoch bielkov a opatrne zamiešajte do pripraveného cesta. Cesto vlijeme do pripravených hrnčekov do 3/4. Väčší hrniec naplníme vodou do 1/3 hrnčeka a privedieme k varu. Do hrnca vložíme hrnčeky naplnené cestom a hrniec priklopíme pokrievkou. Varíme 25 minút a nezvedáme pokrievku.
Po 25 minútach vyberieme z hrnca a položíme vodorovne na dosku. Po chvíli vykĺznu knedlíky z hrnčekov.
Podávame ako prílohu najmä k omáčkam.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hrníčkové knedlíky
Hrníčkové knedlíky sú obľúbenou českou variantou knedlíkov, ktorá sa pripravuje rýchlo a jednoducho. Tento pokrm sa zvyčajne pripravuje v hrnčeku, čo uľahčuje jeho tvarovanie a varenie. Hlavnými ingredienciami sú múka, voda a droždie, a často sa dochucujú bylinkami alebo ďalšími prísadami ako sú zemiaky či syr. Hrníčkové knedlíky sa skvele hodia ako doplnok k omáčkam či mäsovým pokrmom a ich príprava je ideálna pre rýchly obed alebo večeru.