Pochúťkový šalát

Pochúťkový šalát
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Do hrnca s olejom pridáme cukor, horčicu, kečup, ocot a worcester. Množstvo týchto ingrediencií je na nás, pridávame podľa chuti. Po zmiešaní privedieme k varu, znížime a po chvíli zopakujeme. Pravidelne miešame, aby sa nám zmes nepripálila. Potom odstavíme z platne a necháme vychladnúť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

0,5 kg kabanos
20 dkg majonéza
1 ks cibuľa
podľa chuti horčica
ocot
olej
kečup
cukor
worcesterská omáčka

Postup varenia podľa receptu

Kabanos nakrájame na čo najtenšie nudličky a s ním nadrobno aj cibuľu.

Keď je zmes vychladená, zmiešame s ňou kabanos, cibuľu a nakoniec aj majonézu. Salát nepepřte ani nesolte.

Takto môžete podávať najlepšie s čerstvými rožkami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pochúťkový šalát

Chutný šalát je obľúbenou klasikou slovenskej kuchyne. Vyznačuje sa svojou krémovou konzistenciou a jemnou chuťou. Hlavnými ingredienciami sú šunka, sterilizované uhorky, hrášok a vajíčka, to všetko spojené s majonézou. Šalát je často dochutený horčicou, soľou a korením. Podáva sa ako príloha k pečivu alebo ako samostatné ľahké jedlo. Ideálny je napríklad na večeru či ako pohostenie na oslavách. Vďaka svojmu jednoduchému zloženiu sa ľahko a rýchlo pripravuje, čo z neho robí obľúbený pokrm pre rôzne príležitosti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Predjedlo, Šalát
Štítky: Česká kuchyňa, šalát

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pochúťkový šalát.

Pridať komentár