Pochúťkový šalát
![Pochúťkový šalát](/i/sk/pochutkovy-salat.jpg)
Do hrnca s olejom pridáme cukor, horčicu, kečup, ocot a worcester. Množstvo týchto ingrediencií je na nás, pridávame podľa chuti. Po zmiešaní privedieme k varu, znížime a po chvíli zopakujeme. Pravidelne miešame, aby sa nám zmes nepripálila. Potom odstavíme z platne a necháme vychladnúť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
0,5 kg kabanos
20 dkg majonéza
1 ks cibuľa
podľa chuti horčica
ocot
olej
kečup
cukor
worcesterská omáčka
Postup varenia podľa receptu
Kabanos nakrájame na čo najtenšie nudličky a s ním nadrobno aj cibuľu.
Keď je zmes vychladená, zmiešame s ňou kabanos, cibuľu a nakoniec aj majonézu. Salát nepepřte ani nesolte.
Takto môžete podávať najlepšie s čerstvými rožkami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pochúťkový šalát
Chutný šalát je obľúbenou klasikou slovenskej kuchyne. Vyznačuje sa svojou krémovou konzistenciou a jemnou chuťou. Hlavnými ingredienciami sú šunka, sterilizované uhorky, hrášok a vajíčka, to všetko spojené s majonézou. Šalát je často dochutený horčicou, soľou a korením. Podáva sa ako príloha k pečivu alebo ako samostatné ľahké jedlo. Ideálny je napríklad na večeru či ako pohostenie na oslavách. Vďaka svojmu jednoduchému zloženiu sa ľahko a rýchlo pripravuje, čo z neho robí obľúbený pokrm pre rôzne príležitosti.