Orechové úly

Orechové úly
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Najprv si umeleme piškóty a s nimi zmiešame všetky ingrediencie na cesto. Vyhnietame a necháme do druhého dňa odležať.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

testo 3 lyžice mlieko
1 lyžica rum
160 g piškóty
50 g orechy
1 lyžica kakao
60 g maslo
160 g cukor prášok
krém 4 lyžice rum alebo vaječný koňak
1 ks žĺtok
150 g maslo
150 g cukor prášok
podľa potreby cukor prášok
1 balíček piškóty (podstavec)
čokoládová poleva

Postup varenia podľa receptu

Na krém si vymiešame cukor a maslo, žĺtok a rum, do hladkého krému.

Z cesta potom tvarujeme malé guľôčky, ktorými potom plníme formy na vosie hniezda vysypané práškovým cukrom. Potom ich plníme pripraveným krémom a priklopíme piškótom.

Špičky úľov môžeme namočiť v čokoláde.

Z jedného cesta je asi 40 úľov.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Orechové úly

Orechové úly sú tradičný slovenský dezert, ktorý poteší všetkých milovníkov orechov a sladkostí. Tento lahodný zákusok sa skladá z krehkého cesta plneného sladkým krémom a sekanými orechmi. Často sa podáva s čokoládovou polevou, ktorá zaisťuje dokonalú chuťovú harmóniu. Orechové úly sú obľúbené na svadbách, narodeninových oslavách a rôznych rodinných stretnutiach. Ich príprava vyžaduje trpezlivosť, ale výsledný dezert stojí za to a zanechá príjemný dojem na každom mlsnom jazyku.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Cukrovinky, Cukrárenské výrobky, Pre deti, Vianočné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Orechové úly.

Pridať komentár