Orechové úly
![Orechové úly](/i/sk/orechove-uly.jpg)
Najprv si umeleme piškóty a s nimi zmiešame všetky ingrediencie na cesto. Vyhnietame a necháme do druhého dňa odležať.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
testo 3 lyžice mlieko
1 lyžica rum
160 g piškóty
50 g orechy
1 lyžica kakao
60 g maslo
160 g cukor prášok
krém 4 lyžice rum alebo vaječný koňak
1 ks žĺtok
150 g maslo
150 g cukor prášok
podľa potreby cukor prášok
1 balíček piškóty (podstavec)
čokoládová poleva
Postup varenia podľa receptu
Na krém si vymiešame cukor a maslo, žĺtok a rum, do hladkého krému.
Z cesta potom tvarujeme malé guľôčky, ktorými potom plníme formy na vosie hniezda vysypané práškovým cukrom. Potom ich plníme pripraveným krémom a priklopíme piškótom.
Špičky úľov môžeme namočiť v čokoláde.
Z jedného cesta je asi 40 úľov.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Orechové úly
Orechové úly sú tradičný slovenský dezert, ktorý poteší všetkých milovníkov orechov a sladkostí. Tento lahodný zákusok sa skladá z krehkého cesta plneného sladkým krémom a sekanými orechmi. Často sa podáva s čokoládovou polevou, ktorá zaisťuje dokonalú chuťovú harmóniu. Orechové úly sú obľúbené na svadbách, narodeninových oslavách a rôznych rodinných stretnutiach. Ich príprava vyžaduje trpezlivosť, ale výsledný dezert stojí za to a zanechá príjemný dojem na každom mlsnom jazyku.