Kôprová omáčka s hovädzím
![Kôprová omáčka s hovädzím](/i/sk/koprova-omacka-s-hovadzim.jpg)
Začneme tým, že si uvaríme hovädzie. Ponoríme ho do vody v hrnci, najlepšie v tlakovej nádobe, tak do tretiny ponorené. Pridáme cibuľu a nové korenie. Keď máme hotovo, tak použijeme vývar z mäsa na omáčku.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks cibuľa
750 g hovädzie mäso
4 guľôčky celé nové korenie
6 dl mlieko
1 zväzok čerstvý kôpor
1 ks šľahačka
3 lyžice ocot
8 guľôčok celý čierny korenie
4 lyžice hladká múka
podľa chuti cukor
soľ
Postup varenia podľa receptu
Vývar z hrnca precedíme, zmiešame s vlažným mliekom a smotanou. Miešame, kým sa nezačne variť. K tomu ešte pridáme nasekaný kôpor. Takto ešte chvíľu povaríme a dochutíme cukrom.
V menšej nádobe si rozmiešame 4 polievkové lyžice múky s deci mlieka. To potom zamiešame do omáčky. Pridáme si podľa toho, ako veľmi ju chceme hustú. Potom ešte chvíľu povaríme a keď máme hotovo, tak len dochutíme cukrom, octom a soľou.
Podávame s houskovým knedlíkom a môžeme pridať aj vajce uvarené natvrdo.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kôprová omáčka s hovädzím
Koprová omáčka s hovädzím je tradičné české jedlo, ktoré poteší milovníkov bylinkových chutí. Táto delikatesa sa skladá z jemnej omáčky, ktorá je obohatená o čerstvý kôpor, smotanu a korenie. Hovädzie mäso, zvyčajne varené do mäkka, tvorí perfektný doplnok k aromatickej omáčke. Podáva sa často s knedľami alebo zemiakmi, čo z nej robí výdatný pokrm, ideálny na nedeľný obed. Kombinácia chutí vytvára jedinečný gastronomický zážitok, ktorý si obľúbi celá rodina.