Kôprová omáčka s hovädzím

Kôprová omáčka s hovädzím
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Začneme tým, že si uvaríme hovädzie. Ponoríme ho do vody v hrnci, najlepšie v tlakovej nádobe, tak do tretiny ponorené. Pridáme cibuľu a nové korenie. Keď máme hotovo, tak použijeme vývar z mäsa na omáčku.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 ks cibuľa
750 g hovädzie mäso
4 guľôčky celé nové korenie
6 dl mlieko
1 zväzok čerstvý kôpor
1 ks šľahačka
3 lyžice ocot
8 guľôčok celý čierny korenie
4 lyžice hladká múka
podľa chuti cukor
soľ

Postup varenia podľa receptu

Vývar z hrnca precedíme, zmiešame s vlažným mliekom a smotanou. Miešame, kým sa nezačne variť. K tomu ešte pridáme nasekaný kôpor. Takto ešte chvíľu povaríme a dochutíme cukrom.

V menšej nádobe si rozmiešame 4 polievkové lyžice múky s deci mlieka. To potom zamiešame do omáčky. Pridáme si podľa toho, ako veľmi ju chceme hustú. Potom ešte chvíľu povaríme a keď máme hotovo, tak len dochutíme cukrom, octom a soľou.

Podávame s houskovým knedlíkom a môžeme pridať aj vajce uvarené natvrdo.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kôprová omáčka s hovädzím

Koprová omáčka s hovädzím je tradičné české jedlo, ktoré poteší milovníkov bylinkových chutí. Táto delikatesa sa skladá z jemnej omáčky, ktorá je obohatená o čerstvý kôpor, smotanu a korenie. Hovädzie mäso, zvyčajne varené do mäkka, tvorí perfektný doplnok k aromatickej omáčke. Podáva sa často s knedľami alebo zemiakmi, čo z nej robí výdatný pokrm, ideálny na nedeľný obed. Kombinácia chutí vytvára jedinečný gastronomický zážitok, ktorý si obľúbi celá rodina.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hlavné jedlo, Hovädzie mäso, Omáčky, Smetanové omáčky
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kôprová omáčka s hovädzím.

Pridať komentár