Tvarohové zemiakové placky
![Tvarohové zemiakové placky](/i/sk/tvarohove-zemiakove-placky.jpg)
Olúpeme si a prolisujeme cesnak, ktorý zmiešame so soľou. Olúpeme a nadrobno si nakrájame cibuľu. Do misy najemno nastrúhame olúpané zemiaky, z ktorých slijeme prebytočnú šťavu. Pridáme cibuľu, cesnak, papriku, majoránku, čierne korenie, soľ a všetko premiešame. K tomu potom primiešame múku a vypracujeme cesto, ktoré nenecháme 15 minút odležať.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 ks vajcia
1 čajová lyžička mletá pálivá paprika
8 ks veľké zemiaky
2 ks cibuľa
2 balíčky olomoucké tvarůžky (tyčinky)
2 polievkové lyžice hladká múka
1 polievková lyžica majoránka
8 strúčikov cesnak
na ozdobu šalát
červená paprika
podľa chuti mletý čierny korenie
soľ
podľa potreby olej na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Na plátky si nakrájame tvarůžky, ktoré vkládame do koliesok vytvarovaných z cesta. Každý z nich potom pokrývame tenkou vrstvou cesta. Takto pokladáme na rozpálenú panvicu s olejom a opiekame po oboch stranách dozlatista.
Tvarůžkové zemiakové placky podávame ešte teplé a môžeme pridať aj zeleninovú prílohu či šalát podľa chuti.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tvarohové zemiakové placky
Tvarohové zemiakové placky sú tradičné české jedlo, ktoré spája chute zemiakov a tvarohu, typického aromatického syra. Tieto placky sa pripravujú z nastrúhaných zemiakov zmiešaných s tvarohom, vajcom a korením. Zemiakové placky sa smažia do zlatista, čo im dodáva chrumkavú textúru. Podávajú sa často s kyslou kapustou alebo šalátom. Sú obľúbené nielen pre svoju jedinečnú chuť, ale aj ako lahodná alternatíva k bežným zemiakovým pokrmom. Tvarohové zemiakové placky sú skvelou voľbou pre milovníkov českej kuchyne.