Holandský rezník
![Holandský rezník](/i/sk/holandsky-reznik.jpg)
Recept na holandský rezník alebo holanďák patrí medzi zakázané pôžitky. Je totiž potrebné veľa tuku a oleja, ktorý z neho musí priamo striekať. Recept na holandský rezník je vlastne mleté mäso so syrom, ktoré je obalené v trojobale. Recept na holandský rezník sa môže podávať s zemiakovo-celérkovou kašou, obyčajnou zemiakovou kašou alebo večer studený proste len tak. Recept na holandský rezník rozhodne nie je pre žiadne orezávátka a pre tých z vás, ktorí vždy dbajú na zdravú výživu. Zároveň to však nie je nič zložité, a tak si (bez urážky) na recepte na holanďák pochutnávajú najmä muži. Poradný recept na holandský rezník vám prinášame práve tu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
600 g mletého mäsa (ideálne mix hovädzieho a bravčového)
120 g goudy alebo eidamu (45%)
soľ, korenie
2 ks vajec
petžlen
uvařené zemiaky s maslom na podávanie
olej na smaženie
Postup varenia podľa receptu
Vyhladené mleté mäso zmiešajte so strúhaným syrom, soľou, korením, vajcami a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Zo zmesi urobte karbanátky, ktoré obalte v múke, vajciach a strúhanke.
Holandský rezník môžete smažiť na panvici z oboch strán dozlatista, alebo holandský rezník dajte do rúry na 160 stupňov Celzia.
Nakoniec ich v rúre nechajte dopiecť, cca 10 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Holandský rezník
Holandský rezník je obľúbené slovenské jedlo, ktoré sa skladá z mletého mäsa zmiešaného so syrom, často eidamským. Zmes sa vytvaruje do tvaru placky a obalí v trojobale - múke, vajci a strúhanke. Na panvici sa rezník smaží dozlatista. Chutí skvele s zemiakovou prílohou alebo šalátom. Pôvod názvu "holandský" nie je jednoznačný, ale rezník si získal veľkú popularitu v slovenskej kuchyni vďaka svojej jednoduchej príprave a lahodnej chuti.