Čevabčiči jednoducho
![Čevabčiči jednoducho](/i/sk/cevabcici-jednoducho.jpg)
Nadrobno si nakrájame cibuľu, prelisujeme cesnak a vmiešame do mletého mäsa. K tomu pridáme vajíčko, papriku, chilli, soľ a korenie. Takto dôkladne premiešame. Z tejto zmesi si potom vytvarujeme požadované valčeky, ako ich poznáme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks cibuľa
3 strúčiky cesnak
1 štipka majorán
1 lyžička mletá sladká paprika
1 ks vajce
0,5 kg mleté mäso (hovädzie alebo bravčové)
1 štipka chilli korenie
1 štipka soľ
1 štipka mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Na panvici si rozpálime väčšie množstvo oleja (asi ako pri obalených rezňoch) a valčeky v ňom opečieme. Než vložíme do rozpáleného oleja, tak poprášime hladkou múkou.
Podávame s horčicou a cibuľou (buď najemno nakrájanou alebo na kolieska). Ako prílohu použijeme buď hranolky alebo varený zemiak.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čevabčiči jednoducho
Čevabčiči sú tradičné jedlo juhoslovanskej kuchyne, charakteristické svojím lahodným mäsovým zložením. Obvykle sa vyrábajú z mletého hovädzieho alebo jahňacieho mäsa, ktoré je ochutené koreninami, cesnakom a cibuľou. Tieto malé klobásky sa grilujú alebo vyprážajú, čo im dodáva výraznú chuť a šťavnatosť. Čevabčiči sa často podávajú s chlebom, cibuľou a ajvárom, čo je pikantná červená omáčka. Toto jedlo je obľúbené nielen v reštauráciách, ale aj pri rôznych záhradných grilovačkách a každoročne láka mnoho milovníkov dobrého jedla.