Dusená kapusta na slanine

Dusená kapusta na slanine
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Skvelá zeleninová príloha, ale aj hlavný chod.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

600 g kapusta
soľ
1 štipka mletý čierny korenie
30 g sadlo
2 strúčiky cesnak
30 g hladká múka
50 g cibuľa
50 g slanina

Postup varenia podľa receptu

Kapustu nakrájanú na rezance podliate vodou, osolíme a krátko podusíme. Olúpanú cibuľu nakrájame na jemno. Slaninu nakrájame na kocky.

Scedíme kapustu a vývar si necháme stranou. Na panvici na troške sádla opečieme slaninu a pridáme cibuľku.

Keď je cibuľka do sklovata, pridáme scezenú kapustu a pridáme soľ, korenie, prelisovaný cesnak, podliaty vývarom z kapusty a zmes podusíme.

Keď kapusta zmäkne, tak ju zaprášime múkou, znovu ľahko podliaty a ešte chvíľu podusíme.

Podávame ako prílohu k mäsu alebo s varenými zemiakmi ako hlavný chod.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Dusená kapusta na slanine

Dusená kapusta na slanine je tradičné české jedlo, ktoré spája chuť čerstvej kapusty a slaniny. Kapusta je pomaly dusená na cibuľke a slanine, čo jej dodáva výnimočnú arómu a bohatú chuť. Tento pokrm je perfektný ako príloha k mäsovým jedlám, ale tiež sa skvele hodí ako samostatné jedlo s chlebom. Dusená kapusta na slanine je obľúbená najmä v zimných mesiacoch, keď zahreje a poteší. Je jednoduchá na prípravu a plná živín, čo ju robí ideálnou voľbou pre rodinné večere.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hlavné jedlo, Prílohy, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, príloha

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Dusená kapusta na slanine.

Pridať komentár