Dusená kapusta na slanine
Skvelá zeleninová príloha, ale aj hlavný chod.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
600 g kapusta
soľ
1 štipka mletý čierny korenie
30 g sadlo
2 strúčiky cesnak
30 g hladká múka
50 g cibuľa
50 g slanina
Postup varenia podľa receptu
Kapustu nakrájanú na rezance podliate vodou, osolíme a krátko podusíme. Olúpanú cibuľu nakrájame na jemno. Slaninu nakrájame na kocky.
Scedíme kapustu a vývar si necháme stranou. Na panvici na troške sádla opečieme slaninu a pridáme cibuľku.
Keď je cibuľka do sklovata, pridáme scezenú kapustu a pridáme soľ, korenie, prelisovaný cesnak, podliaty vývarom z kapusty a zmes podusíme.
Keď kapusta zmäkne, tak ju zaprášime múkou, znovu ľahko podliaty a ešte chvíľu podusíme.
Podávame ako prílohu k mäsu alebo s varenými zemiakmi ako hlavný chod.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dusená kapusta na slanine
Dusená kapusta na slanine je tradičné české jedlo, ktoré spája chuť čerstvej kapusty a slaniny. Kapusta je pomaly dusená na cibuľke a slanine, čo jej dodáva výnimočnú arómu a bohatú chuť. Tento pokrm je perfektný ako príloha k mäsovým jedlám, ale tiež sa skvele hodí ako samostatné jedlo s chlebom. Dusená kapusta na slanine je obľúbená najmä v zimných mesiacoch, keď zahreje a poteší. Je jednoduchá na prípravu a plná živín, čo ju robí ideálnou voľbou pre rodinné večere.