Grilovaný hermelín
Pre potešenie z grilovania nemusíte chodiť stále za kotletami alebo hamburgerami. Grilovaný hermelín uspokojí vaše gastro chute rovnako dobre. Nadýchaný bochník s božsky roztečeným syrom vo vnútri – jednoducho lahôdka na druhú. Grilovaný hermelín sa jednoduchým rozhodnutím v obchode môže zmeniť na grilovaný camembert, ak by ste zatúžili po väčšej krémovosti a výraznejšej chuti. Recept na grilovaný hermelín, napríklad v obale, sa od grilu dosť líši, a tak si aj vy pohrajte s dochutením vášho grilovaného hermelínu, pretože univerzálna chuť syra unese veľa experimentov. Grilovaný hermelín si určite výborne rozumie s bylinkami a ostrejšími tónmi korenín. K pivu, vínu, dobrej nálade. Grilovaný hermelín podávajte s čerstvým chlebom a konzumujte ihneď.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 plesňový syr
1 lyžička oleja
grilovacie korenie
brusnice
Postup varenia podľa receptu
Na kúsok alobalu, do ktorého budete potom hermelín baliť, kvapte trochu olivového oleja. Naň položte syr a zakvapkajte olejom. Potom syr posypte grilovacím korením na syr, tiež z oboch strán. Poriadne syr zabaľte.
Hermelín grilujte 10–15 minút z každej strany.
K hotovému syru pridajte brusnice, ako v tomto recepte, alebo čokoľvek, čo máte radi, a nechajte si chutiť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín je obľúbená česká špecialita tvorená plesnivým syrom. Pred grilovaním sa zvyčajne naloží do oleja s korením, napríklad cesnakom a bylinkami. Grilovaný hermelín sa podáva ako predkrm alebo hlavné jedlo, často s chlebom a zeleninou. Po prudkom grilovaní je hermelín na povrchu chrumkavý a vo vnútri krásne roztopený. Túto delikátnu kombináciu chutí a textúr oceňujú milovníci syra po celej strednej Európe. Skvele sa hodí k letnému grilovaniu aj ako súčasť jedálneho lístka v reštauráciách.