Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín
Doba prípravy: 5 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 1

Pre potešenie z grilovania nemusíte chodiť stále za kotletami alebo hamburgerami. Grilovaný hermelín uspokojí vaše gastro chute rovnako dobre. Nadýchaný bochník s božsky roztečeným syrom vo vnútri – jednoducho lahôdka na druhú. Grilovaný hermelín sa jednoduchým rozhodnutím v obchode môže zmeniť na grilovaný camembert, ak by ste zatúžili po väčšej krémovosti a výraznejšej chuti. Recept na grilovaný hermelín, napríklad v obale, sa od grilu dosť líši, a tak si aj vy pohrajte s dochutením vášho grilovaného hermelínu, pretože univerzálna chuť syra unese veľa experimentov. Grilovaný hermelín si určite výborne rozumie s bylinkami a ostrejšími tónmi korenín. K pivu, vínu, dobrej nálade. Grilovaný hermelín podávajte s čerstvým chlebom a konzumujte ihneď.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 plesňový syr
1 lyžička oleja
grilovacie korenie
brusnice

Postup varenia podľa receptu

Na kúsok alobalu, do ktorého budete potom hermelín baliť, kvapte trochu olivového oleja. Naň položte syr a zakvapkajte olejom. Potom syr posypte grilovacím korením na syr, tiež z oboch strán. Poriadne syr zabaľte.

Hermelín grilujte 10–15 minút z každej strany.

K hotovému syru pridajte brusnice, ako v tomto recepte, alebo čokoľvek, čo máte radi, a nechajte si chutiť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín je obľúbená česká špecialita tvorená plesnivým syrom. Pred grilovaním sa zvyčajne naloží do oleja s korením, napríklad cesnakom a bylinkami. Grilovaný hermelín sa podáva ako predkrm alebo hlavné jedlo, často s chlebom a zeleninou. Po prudkom grilovaní je hermelín na povrchu chrumkavý a vo vnútri krásne roztopený. Túto delikátnu kombináciu chutí a textúr oceňujú milovníci syra po celej strednej Európe. Skvele sa hodí k letnému grilovaniu aj ako súčasť jedálneho lístka v reštauráciách.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Dobroty, Predjedlo, Prílohy, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo, grilovanie, predjedlo, príloha, občerstvenie, syr, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Grilovaný hermelín.

Pridať komentár