Kvietkové placky
![Kvietkové placky](/i/sk/kvietkove-placky.jpg)
Kveták zbavíme listov, stopky a očistíme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 lyžica majoránka
3 lyžice hladká múka
1 ks vajce
3 lyžice deti krupica
1 hlávka kveták
podľa chuti mletý čierny korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Vložíme do hrnca s vriacou vodou, kde necháme variť do polomäkka. Necháme vychladnúť a nahrubo nastrúhame.
Do jamky uprostred nastrúhaného karfílu nasypeme múku, krupicu, pridáme aj vajce, majoránku, soľ a korenie.
Prehnietame, vytvoríme cesto a mokrými rukami tvarujeme placky.
Vkladáme na rozpálený olej a dozlatista opečieme.
Podávať môžeme so zeleninovým šalátom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kvietkové placky
Karfiolové placky sú chutným a zdravým jedlom, ktoré osloví nielen milovníkov zeleniny. Tieto placky sa pripravujú z nastrúhaného karfiolu, vajcia a korenia, pričom dávajú možnosť pridať ďalšie ingrediencie podľa chuti, ako sú syry či bylinky. Sú ideálne ako príloha, samostatné jedlo alebo snack. Karfiolové placky sú bezlepkové a bohaté na vlákninu a vitamíny, čo z nich robí skvelú voľbu pre zdravé stravovanie. Smažené na panvici alebo pečené v rúre, ich chrumkavá textúra a delikátna chuť uspokoja každého.