Staročeská hovědzia polievka

Staročeská hovědzia polievka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Do väčšieho hrnca vložíme všetky prísady, vrátane očistenej zeleniny, umytých kostí (najlepšie riedke, morkové nám urobia polievku mastnú) a mäsa. Zalejeme studenou vodou a zakryté asi tak 2,5 hodiny veľmi pomaly varíme. Nesmie nám moc vriace. Penu nesbierame.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 l voda
2 - 3 ks hovädzie kosti
1 ks len olúpaná cibuľa
1 vetvička zelerová vňať
250 g petrozr
2 - 3 vetvičky petrozrová vňať
pažítka
500 g hovädzia žebra
1 lyžica soľ
1 vetvička libeček
150 g mrkva
5 guľôčok celé nové korenie
250 g celer
10 guľôčok celý čierny korenie
1 strúčik cesnak
rezance

Postup varenia podľa receptu

Akonáhle zložíme polievku z variča, necháme ju asi 15 minút odstáť. Vyberieme zeleninu a tú nakrájame na kúsky. Zvyšok precedíme a do precedenej polievky vložíme osobitne uvarené rezance, nakrájanú zeleninu a na kúsky nakrájané uvarené mäso.

Ako posledné pridáme nasekanú petržlenovú vňať a pažítku. Keď sa nám chce, tak doplníme o pečeňové knedlíčky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Staročeská hovědzia polievka

Staročeská hovädzia polievka je tradičné slovenské jedlo, ktoré sa vyznačuje bohatým a chutným vývarom. Hlavnými ingredienciami sú hovädzie mäso, mrkva, zeler a petržlen, ktoré spoločne vytvárajú lahodný základ. Polievka sa často dopĺňa o korenie, ako je majoránka alebo kmín, a podáva sa s čerstvým chlebom alebo knedľami. Osviežujúca a výživná, táto polievka je ideálnym pokrmom pre chladné dni a je obľúbená nielen v slovenských domácnostiach, ale aj v reštauráciách. Uvariť ju si vyžaduje trpezlivosť, ale výsledkom je jedinečný gurmánsky zážitok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hovädzie mäso, Polievky, Vývary, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, polievka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Staročeská hovědzia polievka.

Pridať komentár