Citrónová bábovka s bielym jogurtom
![Citrónová bábovka s bielym jogurtom](/i/sk/citronova-babovka-s-bielym-jogurtom.jpg)
Čo nám po ránu prevoní byt? Vôňa čerstvo upečenej citrónovej bábovky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
múka
tuk
120 g cukor
150 g jogurt - biely
1 polievková lyžica citrónová kôra
2 ks vajíčka
1 ks vanilkový cukor
200 g múka - polohrubá
1 balíček.prášok do pečiva
1/2 ks citrón
90 ml olej
Postup varenia podľa receptu
Pripravíme si formu na bábovku, ktorú si starostlivo vymažeme tukom a ľahko vysypeme múkou.
Zapneme si trúbu na 160°C.
Rozklepneme si vajíčka a pomocou mixéra šľaháme. Postupne pridávame vanilkový a klasický cukor. Zakvapkáme citrónovou šťavou a nezabudneme na prášok do pečiva. Po troškách prisýpame polohrubú múku a miešame.
Vyklopíme biely jogurt a nasypeme citrónovú kôru. Cesto spracujeme, preložíme do bábovkovej formy a upečieme. Vyklopíme, pocukrujeme a môžeme servírovať. Nech sa vám páči.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Citrónová bábovka s bielym jogurtom
Citrónová bábovka s bielym jogurtom je skvelý dezert, ktorý kombinuje jemnosť tradičnej bábovky s osviežujúcou chuťou citróna. Pridanie bieleho jogurtu robí bábovku krásne vláčnou a dodáva jej ľahkú kyslosť, ktorá sa skvele snúbi s citrusovými tónmi. Tento dezert je ideálny na popoludňajšie posedenie pri káve alebo čaji. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, takže si ho môžete ľahko pripraviť aj v týždni. Pri servírovaní môžete bábovku ozdobiť práškovým cukrom alebo jemne nastrúhanou citrónovou kôrou pre ešte silnejšiu arómu.