České palacinky ako od babičky
Recept na palacinky môže mať mnoho podôb. Vo Francúzsku sa palacinky nazývajú crêpes alebo galetky a v Amerike narazíte na ich preslávené pancakes. Tento recept na palacinky sa volá české palacinky ako od babičky, a tak je zrejmé, že ide o recept na palacinky čisto domáci. Je to také pohladenie pre staromilcov. Lenže dobré je to preklate. K základnému receptu môžete pridať ešte jedno alebo dve vajíčka. Potom ale pozor na konzistenciu, ostatné ingrediencie podľa toho musíte upraviť. Takisto na recept na palacinky vyskúšajte dať cesto na palacinky na zhruba hodinu do chladničky. Palacinky budú ešte o niečo lepšie. Potom len rozpáliť na panvičke olej a vždy na jednu palacinku naliať toľko cesta, aby palacinka nebola moc hrubá, a tým neprepečená, alebo moc tenká, a tým trhavá. Takže vzhůru do toho a dobrú chuť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 ml polotučného mlieka
4 vajcia
štipka soli
140 g hladkej múky
vanilkový cukor alebo škorica
Postup varenia podľa receptu
Všetky sypké ingrediencie zmiešajte dokopy.
Potom pridajte vajíčka a veľmi pomaly a zľahka prilievajte mlieko. Na začiatku bude cesto hustejšie, ale nakoniec sa z neho stane krásne lievance.
Rozohrejte na strednom plameni v nepriľnavej panvici trochu oleja a môžete začať s vyprážaním. Prvý kúsok je skúšobný, potom už množstvo cesta odhadnete a palacinky budú ako od babičky.
Zdobte a podávajte. V tomto bode sa fantázii medze nekladú.
Čo ste ešte nevedeli o recepte České palacinky ako od babičky
České palacinky ako od babičky sú známe svojou jemnou štruktúrou a lahodnou chuťou. Sú tenké, ľahké a dokonale mäkké. Cesto sa pripravuje z múky, mlieka, vajec a štipky soli. Sú ideálne s náplňou z domáceho džemu, tvarohu alebo čerstvého ovocia. Oblúbenou klasikou je tiež posypanie práškovým cukrom a škoricou. Palacinky sa často podávajú ako sladká bodka po nedeľnom obede alebo ako samostatný dezert. Nech už s čímkoľvek, vždy voňajú a chutia rovnako, ako keď ich pripravovala babička, čo z nich robí nostalgický pokrm.