Pikantná zmes na topinky

Pikantná zmes na topinky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Olúpanú cibuľu najemno nakrájame. Očistené huby nakrájame na plátky a očistené papriky nakrájame na drobné rezančeky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 - 3 ks paprika
250 g mleté bravčové mäso
100 g šampiňóny
1/4 čajovej lyžičky mletá pikantná paprika
1/2 čajovej lyžičky mletá sladká paprika
1 ks cibuľa
1 lyžica olej na smaženie
na ozdobu čerstvá reďkovka alebo bazalka
1 hrsť strúhaná niva alebo eidam
podľa chuti tabasco
soľ
mletý čierny korenie

Postup varenia podľa receptu

Cibuľu na panvici osmahneme do spenenia. Na to pridáme šampiňóny s paprikami a chvíľu podusíme. K tomu sa potom pridá naložené mäso, ku ktorému prisypeme sladkú aj pikantnú papriku, okoreníme, osolíme a pri stálej miešaní pokvapkáme tabascom. Takhle premiešané dusíme 20-30 minút.

Zmes podávame na toastovom chlebe, najlepšie potretom cesnakom. Posypeme buď strúhaným eidamom alebo nivou.

Môžeme dozdobiť nejakým zeleným lístkom byliny ako je reďkovka či bazalka.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pikantná zmes na topinky

Pikantná zmes na tousty je výborným spôsobom, ako si spríjemniť raňajky alebo desiatu. Táto zmes kombinuje jemne mleté korenie, čerstvú zeleninu a napríklad údené mäso, čo vytvára nezabudnuteľnú chuťovú kombináciu. Tousty obložené touto pikantnou zmesou sú nielen chutné, ale aj veľmi jednoduché na prípravu. Stačí ich opekať, natierať zmesou a posypať bylinkami. Táto delikatesa si rýchlo získa vaše srdce aj chuťové poháriky, ideálne sa hodí k posedeniu s priateľmi alebo rodinou.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Dobroty, Predjedlo, Bravčové mäso
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pikantná zmes na topinky.

Pridať komentár