Pikantná zmes na topinky
![Pikantná zmes na topinky](/i/sk/pikantna-zmes-na-topinky.jpg)
Olúpanú cibuľu najemno nakrájame. Očistené huby nakrájame na plátky a očistené papriky nakrájame na drobné rezančeky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 - 3 ks paprika
250 g mleté bravčové mäso
100 g šampiňóny
1/4 čajovej lyžičky mletá pikantná paprika
1/2 čajovej lyžičky mletá sladká paprika
1 ks cibuľa
1 lyžica olej na smaženie
na ozdobu čerstvá reďkovka alebo bazalka
1 hrsť strúhaná niva alebo eidam
podľa chuti tabasco
soľ
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Cibuľu na panvici osmahneme do spenenia. Na to pridáme šampiňóny s paprikami a chvíľu podusíme. K tomu sa potom pridá naložené mäso, ku ktorému prisypeme sladkú aj pikantnú papriku, okoreníme, osolíme a pri stálej miešaní pokvapkáme tabascom. Takhle premiešané dusíme 20-30 minút.
Zmes podávame na toastovom chlebe, najlepšie potretom cesnakom. Posypeme buď strúhaným eidamom alebo nivou.
Môžeme dozdobiť nejakým zeleným lístkom byliny ako je reďkovka či bazalka.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pikantná zmes na topinky
Pikantná zmes na tousty je výborným spôsobom, ako si spríjemniť raňajky alebo desiatu. Táto zmes kombinuje jemne mleté korenie, čerstvú zeleninu a napríklad údené mäso, čo vytvára nezabudnuteľnú chuťovú kombináciu. Tousty obložené touto pikantnou zmesou sú nielen chutné, ale aj veľmi jednoduché na prípravu. Stačí ich opekať, natierať zmesou a posypať bylinkami. Táto delikatesa si rýchlo získa vaše srdce aj chuťové poháriky, ideálne sa hodí k posedeniu s priateľmi alebo rodinou.