Základná houbová omáčka

Základná houbová omáčka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Základnú hubovú omáčku zvládne aj začiatočník.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 ks kuchynská cibuľa
1 ks bujón
400 g huby
petržlen
repkový olej
5 polievkových lyžíc múka - hladká
200 ml smetana - na varenie

Postup varenia podľa receptu

Huby dôkladne zbavíme nečistôt a pokrájame.

Na doske si pokrájame umytú petržlenovú vňať. Tú odložíme na záver.

Cibuľu zbavíme šupky a v ručnom mixéri ju nahrubo posekáme.

Do hrnca si dáme olej a orestujeme cibuľu.

Pridáme huby. Prilejeme primerane vody a vložíme bujón. Varíme.

Na konci varenia omáčku zjemníme smotanou. Zahustíme hladkou múkou. Premiešame a varíme.

Nasypeme petržlenovú vňať. Dodá jedlu šmrnc.

Ochutnáme a podľa chuti osolíme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Základná houbová omáčka

Základná hubová omáčka je obľúbeným jedlom v mnohých kuchyniach. Jej príprava je jednoduchá a vyžaduje len niekoľko surovín. Základ tvoria čerstvé huby, cibuľa a smotana, ktoré spoločne vytvárajú bohatú a krémovú štruktúru. Omáčka je skvelým doplnkom k mäsovým pokrmom, cestovinám alebo ryži. Pri varení môže byť dochutená bylinkami, ako je tymián či petržlen, ktoré podtrhnú jej plnú hubovú chuť. Rýchla príprava a vynikajúca chuť robia z tejto omáčky ideálnu voľbu pre každodenné varenie aj slávnostné príležitosti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Omáčky, Prílohy, Smetanové omáčky, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Základná houbová omáčka.

Pridať komentár