Základná houbová omáčka
![Základná houbová omáčka](/i/sk/zakladna-houbova-omacka.jpg)
Základnú hubovú omáčku zvládne aj začiatočník.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 ks kuchynská cibuľa
1 ks bujón
400 g huby
petržlen
repkový olej
5 polievkových lyžíc múka - hladká
200 ml smetana - na varenie
Postup varenia podľa receptu
Huby dôkladne zbavíme nečistôt a pokrájame.
Na doske si pokrájame umytú petržlenovú vňať. Tú odložíme na záver.
Cibuľu zbavíme šupky a v ručnom mixéri ju nahrubo posekáme.
Do hrnca si dáme olej a orestujeme cibuľu.
Pridáme huby. Prilejeme primerane vody a vložíme bujón. Varíme.
Na konci varenia omáčku zjemníme smotanou. Zahustíme hladkou múkou. Premiešame a varíme.
Nasypeme petržlenovú vňať. Dodá jedlu šmrnc.
Ochutnáme a podľa chuti osolíme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Základná houbová omáčka
Základná hubová omáčka je obľúbeným jedlom v mnohých kuchyniach. Jej príprava je jednoduchá a vyžaduje len niekoľko surovín. Základ tvoria čerstvé huby, cibuľa a smotana, ktoré spoločne vytvárajú bohatú a krémovú štruktúru. Omáčka je skvelým doplnkom k mäsovým pokrmom, cestovinám alebo ryži. Pri varení môže byť dochutená bylinkami, ako je tymián či petržlen, ktoré podtrhnú jej plnú hubovú chuť. Rýchla príprava a vynikajúca chuť robia z tejto omáčky ideálnu voľbu pre každodenné varenie aj slávnostné príležitosti.