Smetanová hrášková polievka s mätou
Plátky chleba nakrájame na kocky a osmažíme na lyžici masla spolu s prelisovaným cesnakom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 hrsť mäta
2 lyžice maslo
600 ml kurací vývar
100 ml kyslá smotana
1 ks pórek
2 plátky toastový chlieb
1 ks cibuľa
1 strúčik cesnak
150 g mrazený hrášok
podľa chuti soľ
piper
Postup varenia podľa receptu
Nasekanú cibuľu a na kolieska nakrájaný pór pridáme do hrnca, kde sme medzitým roztopili lyžicu masla. Smažíme 8-10 minút.
Zalijeme kuracím vývarom a privedieme k varu. K tomu pridáme hrášok a varíme asi 4 minúty.
Zložíme z horáku a okoreníme, osolíme a pridáme nasekanú mätu. Rozmixujeme pomocou ponorného mixéra a postupne zašľahávame smotanu.
Polievku servírujeme spolu s už pripravenými krutónmi.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Smetanová hrášková polievka s mätou
Smotanová hrášková polievka s mätou je osviežujúce a krémové jedlo, ktoré spája jemnosť hrášku s aromatickou mätou. Táto polievka sa pripravuje z čerstvého alebo mrazeného hrášku, ktorý je povařený a potom rozmixovaný do hladkej konzistencie. Pridanie smotany dodáva bohatú chuť a krémovitosť, zatiaľ čo mäta prináša svieži nádych. Je ideálna ako ľahký predkrm alebo ako samostatný chod, zvlášť v teplých mesiacoch. Servírujte ju s kúskom čerstvého pečiva pre dokonalú kombináciu chutí.