Domáce zemiakové lupienky
![Domáce zemiakové lupienky](/i/sk/domace-zemiakove-lupienky.jpg)
Olúpeme a umyjeme si zemiaky. Vezmeme škrabku a s tou si urobíme tenké plátky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
podľa chuti mletá paprika
soľ
podľa potreby zemiaky
olej na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
V nádobe si rozohrejeme olej a toľko, aby nám v ňom zemiaky plávali. Smažíme dozlatista a potom, čo vyberieme, pokladáme na servítku, aby sa odkvapili.
Odkvapkané potom dáme zemiaky do misy, posolíme a premiešame. Je možné urobiť si aj paprikové použitím papriky ako korenia.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáce zemiakové lupienky
Domáce chipsy sú skvelou pochúťkou, ktorú si ľahko pripravíte v pohodlí domova. Stačí ošúpať a nakrájať zemiaky na tenké plátky, ktoré následne osmažíte na oleji alebo pečiete v trúbe pre zdravšiu variantu. Vynikajú chrumkavosťou a môžete ich dochutiť podľa svojej chuti – soľou, bylinkami alebo korením. Sú ideálne ako desiata alebo príloha k rôznym jedlám. Domáce chipsy ohromia priateľov aj rodinu a stanú sa obľúbeným snackom, ktorý budete mať radi!