Domáce zemiakové lupienky

Domáce zemiakové lupienky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Olúpeme a umyjeme si zemiaky. Vezmeme škrabku a s tou si urobíme tenké plátky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

podľa chuti mletá paprika
soľ
podľa potreby zemiaky
olej na vyprážanie

Postup varenia podľa receptu

V nádobe si rozohrejeme olej a toľko, aby nám v ňom zemiaky plávali. Smažíme dozlatista a potom, čo vyberieme, pokladáme na servítku, aby sa odkvapili.

Odkvapkané potom dáme zemiaky do misy, posolíme a premiešame. Je možné urobiť si aj paprikové použitím papriky ako korenia.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáce zemiakové lupienky

Domáce chipsy sú skvelou pochúťkou, ktorú si ľahko pripravíte v pohodlí domova. Stačí ošúpať a nakrájať zemiaky na tenké plátky, ktoré následne osmažíte na oleji alebo pečiete v trúbe pre zdravšiu variantu. Vynikajú chrumkavosťou a môžete ich dochutiť podľa svojej chuti – soľou, bylinkami alebo korením. Sú ideálne ako desiata alebo príloha k rôznym jedlám. Domáce chipsy ohromia priateľov aj rodinu a stanú sa obľúbeným snackom, ktorý budete mať radi!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Chute, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáce zemiakové lupienky.

Pridať komentár