Játrová omáčka na slanine
![Játrová omáčka na slanine](/i/sk/jatrova-omacka-na-slanine.jpg)
Nadrobno nakrájanú slaninu dáme rozpáliť na panvici. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, rascu a osmahneme. K tomu pridáme na kocky nakrájané pečienky, ktoré zľahka osmahneme, potom podlejeme časťou vývaru a okoreníme. Prikryté potom dusíme do mäkka.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 l hovädzí vývar alebo vývar z bujónu
200 g anglická slanina vcelku
500 g bravčové pečeň
1 ks veľká cibuľa
podľa chuti celý kmín
biely korenie alebo korenie
soľ
podľa potreby hladká múka
Postup varenia podľa receptu
Keď pečeň zmäkne, dolijeme zvyškom vývaru, po chvíli varenia pečeň vyberieme. Polovicu rozmixujeme a pridáme do precedenej omáčky. Tu môžeme pridať buď Podravku, alebo osolíme. Začneme variť, primiešame múku s vodou na zahuštenie. Miešame na malom ohni asi 10 minút.
Ako posledné vložíme zvyšok pečene a necháme v omáčke chvíľu prehriat.
Pečeňovú omáčku podávame s ryžou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Játrová omáčka na slanine
Pečeňová omáčka na slanine je tradičné české jedlo, ktoré spája bohatú chuť pečene a slaniny. Táto omáčka sa často pripravuje ako príloha k cestovinám alebo knedlíkom, čo vytvára dokonalú harmóniu chutí. Slanina dodáva omáčke nezameniteľný úder a textúru, zatiaľ čo pečeň poskytuje jemnosť a výživnosť. Je to obľúbený pokrm, ktorý sa teší uznaniu v mnohých domácnostiach, zvlášť počas chladnejších mesiacov, kedy zahreje a poteší. Podávajte ju s čerstvým pečivom alebo zemiakmi pre dokonalý zážitok.