Houbové rizoto

Houbové rizoto
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 4

Recept na hubové rizoto je v tejto podobe v slovenskej verzii, ktorá nie je tak náročná na prípravu, a preto tento recept na hubové rizoto zvládnu aj menej skúsené kuchárky a menej skúsení kuchári. Napriek tomu má tento recept na hubové rizoto parametre skvelého jedla, ktorým určite potešíte nejedench strávnika. Ideálnou príležitosťou na uvarenie tohto jedla je v momente, keď sa vám podarí odniesť si z lesa košík plný húb. Použiť sa dajú aj iné druhy húb než žampiony, ktoré sú uvedené v tomto recepte. V kuchyni sa nestratia ani huby sušené. Recept na hubové rizoto je ideálnym miestom, kde je možné použiť napríklad lesné huby. Recept na hubové rizoto je s čerstvými hriibkami absolútne neodolateľné.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

40 dkg šampiňónov
2 sáčky s predvarenou ryžou
4 cibule
1 pór
3 lyžice oleja
150 ml zeleninového vývaru
15 dkg sterilizovaného hrášku
soľ
pepř

Postup varenia podľa receptu

Ryžu dáme variť podľa návodu na obale v osolenej vode. Varíme do mäkka.

Sáčky s ryžou po cca 20 minútach vyberieme a necháme dôkladne odkvapkať.

Ďalším krokom je, že cibuľu nakrájame na tenké kolieska, šampiňóny naopak na hrubšie plátky a nakoniec pór nakrájame na tenké kolieska.

Na panvici najprv riadne zohrejeme olej. Cibuľu spolu so šampiňónmi na oleji osmažíme, pridáme pór a smažíme približne 2 minúty. Potom všetko zalejeme vývarom a dusíme medzi 8 a 10 minútami.

Nakoniec primiešame hrášok, podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec premiešame s pripravenou ryžou a podávame.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Houbové rizoto

Hubové rizoto je obľúbený pokrm talianskej kuchyne, ktorý sa vyznačuje krémovou konzistenciou a aromatickou chuťou. Základ tvorí kvalitná ryža Arborio alebo Carnaroli, ktorá sa varí pomaly v zeleninovom alebo hubovom vývaru. Pokrm je obohatený o čerstvé huby, ako sú žampióny alebo lesné huby, ktoré dodávajú bohatú chuť a vôňu. Pre zjemnenie sa často pridáva maslo a parmezán. Hubové rizoto je ideálne ako hlavný chod alebo príloha a skvele sa kombinuje s bylinkami, ako je tymián alebo petržlen.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Hlavné jedlo, Taliansky, Rizoto, Vegetariánske
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo, Talianska kuchyňa, ryža, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Houbové rizoto.

Pridať komentár