Zemiakový knedlík

Zemiakový knedlík
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Uvarené zemiaky ošúpeme a vychladnuté nastrúhame na jemnom strúhadle.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

12 lyžíc hrubá múka
4 lyžice krupica detská
1/2 kg varených zemiakov
1 ks vajce

Postup varenia podľa receptu

Všetky suroviny zmiešame vo väčšej mise a vypracujeme cesto.

Rozdelíme na dve rovnaké časti a z každej vypracujeme valček.

Vo väčšom hrnci privedieme vodu k varu a varíme cca 20 minút.

Potom vyberieme z hrnca a nakrájame najlepšie nitou.

Podávame ako prílohu k mäsu so zelnom alebo špenátom, ale výborné sú aj ako samostatné jedlo preliate osmahnutou cibuľou na masle.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakový knedlík

Bramborový knedlík je tradičný český pokrm, ktorý sa vyrába z varených zemiakov, múky a vajca. Tieto knedlíky majú jemnú, nadýchanú konzistenciu a často sa podávajú ako príloha k mäsovým jedlám, ako je vepřo knedlo zelo alebo sviečková. Bramborové knedlíky sa môžu tiež pripravovať s rôznymi náplňami, napríklad so slaninou alebo údeným mäsom. Tento pokrm je obľúbený nielen v českej kuchyni, ale aj v ďalších stredoeurópskych krajinách.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (24 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Český, Prílohy
Štítky: Česká kuchyňa, príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiakový knedlík.

Pridať komentár