Zemiakový knedlík
![Zemiakový knedlík](/i/sk/zemiakovy-knedlik.jpg)
Uvarené zemiaky ošúpeme a vychladnuté nastrúhame na jemnom strúhadle.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
12 lyžíc hrubá múka
4 lyžice krupica detská
1/2 kg varených zemiakov
1 ks vajce
Postup varenia podľa receptu
Všetky suroviny zmiešame vo väčšej mise a vypracujeme cesto.
Rozdelíme na dve rovnaké časti a z každej vypracujeme valček.
Vo väčšom hrnci privedieme vodu k varu a varíme cca 20 minút.
Potom vyberieme z hrnca a nakrájame najlepšie nitou.
Podávame ako prílohu k mäsu so zelnom alebo špenátom, ale výborné sú aj ako samostatné jedlo preliate osmahnutou cibuľou na masle.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakový knedlík
Bramborový knedlík je tradičný český pokrm, ktorý sa vyrába z varených zemiakov, múky a vajca. Tieto knedlíky majú jemnú, nadýchanú konzistenciu a často sa podávajú ako príloha k mäsovým jedlám, ako je vepřo knedlo zelo alebo sviečková. Bramborové knedlíky sa môžu tiež pripravovať s rôznymi náplňami, napríklad so slaninou alebo údeným mäsom. Tento pokrm je obľúbený nielen v českej kuchyni, ale aj v ďalších stredoeurópskych krajinách.